Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mopot/Mopoilu.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mopot/Mopoilu."— Esityksen transkriptio:

1 Mopot/Mopoilu

2 Mopo Mopo on kaksi- tai kolmirenkainen ajoneuvo jonka moottorinteho ja huippunopeus ovat moottoripyörää pienempi. Mopoa saa ajaa 15-vuotiaana jos on käynyt mopokoulun. Mopo saa kulkea 45km/h ja iskutilavuus saa olla vain 50cc ja sen rakenteellista nopeutta ei saa muuttaa. Olemassa on skoottereita ja enduro ja supermoto mallisia mopoja. Mopon moottorissa on yleensä ilmajäähdytys tai nestejäähdytys polttomoottori tai sähkömoottori. Ilmajäähdytteisessä moottorissa ilma viilentää moottoria ja nestejäähdytteisessä neste jäähdyttää moottoria. Mopon moottorit ovat kaksitahtisia tai nelitahtisia.

3 Erityisesti yläkoulun 8-9-luokkalaiset ovat kiinnostuneita mopoilusta ja mopoautoilusta. Yleensä jos hommaa mopokortin niin yleensä siinä samalla hankkii traktorikortin. Traktorikortilla saa ajaa Traktoria ja Moottorikelkkaa. Mopo”tyylit” Pappamopot, Urheilumopot, Tossumopot, Enduromopot, Moposkootterit, Custom-mopot, Sähkömopot, Invaliidimopot

4 Mopon Perävaunu Jos rakennan skootteriin alle 1m levyisen peräkärryn niin= 1. Tarviiko kärry jotain valoja tai heijastimia? = L-luokan ajoneuvon ja polkupyörän perävaunussa tulee olla etu-, sivu- ja takaheijastimet. Valaisimet ja heijastimet tulee olla perävaunun molemmilla puolilla. Kuitenkin perävaunussa, jonka leveys on enintään 0,8 metriä, vaaditaan vain yksi jarruvalaisin, takavalaisin ja takaheijastin. 2. Entä voiko mopon kilpi olla mopossa kiinni vai pitääkö sen olla peräkärryyn kiinnitettynä? = L-luokan rekisteröintivelvollisuus ei koske: perävaunua, joka on tarkoitettu kytkettäväksi L- luokan ajoneuvoon. 3. Minkälaiset renkaat pitää olla? =L-luokan ajoneuvon ja polkupyörän perävaunussa tulee olla ilmarenkaat. Tarkempia tietoja L-luokan ajoneuvon peräkärryn vaatimuksista löytyy tästä linkistä.

5 Mopon virittäminen Virittämisellä tarkoitetaan pääasiassa tieliikennekäytössä olevan mopon muuttamista siten, että se ylittää laissa sallitun rakennenopeuden 45 km/h. Virittämistä on myös mopon rakenteen muuttaminen muulla lainvastaisella tavalla, kuten iskutilavuuden suurentaminen yli 50 cm³:n. Trafin mukaan mopo tulkitaan moottoripyöräksi, jos sen suurin rakenteellinen nopeus ylittää 45 km/h tai sylinterin iskutilavuus on yli 50 cm³. Moottoripyörä verot tulee jos mopo kulkee yli 65km/h ja tulee moottoripyörä verot.

6 Mopon moottori Moottori oli usein puhallinjäähdytteinen. 1960–1970-luvun taitteessa yleistyi puhallinjäähdytteinen moottori ja vuonna 1970 tehdyn lakiuudistuksen jälkeen yleistyivät jalkavaihteet ja syrjäyttivät yhdessä jalkatappien kanssa käsivaihteet ja polkimet. Vaihteiden määrä kasvoi yhdellä jo 1960-luvun puolella, kun urheilumopot yleistyivät luvulla mopoissa oli jo yleisesti neliportainen vaihteisto. Nykyään mopoissa on yleensä 6-vaihdetta.

7 Lähteet


Lataa ppt "Mopot/Mopoilu."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google