Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Sara Lampinen, Veera Ollila ja Enna Humppi

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Sara Lampinen, Veera Ollila ja Enna Humppi"— Esityksen transkriptio:

1 Sara Lampinen, Veera Ollila ja Enna Humppi
Kolumbia Sara Lampinen, Veera Ollila ja Enna Humppi

2 Kolumbia nimettiin sen löytäjän Kristoffer Kolumbuksen mukaan
Kolumbia nimettiin sen löytäjän Kristoffer Kolumbuksen mukaan. Kolumbian pääkaupunki on Bogota. Kolumbia on ainoa maa joka ulottuu sekä Tyynenmeren että Karibianmeren puolelle. Suurin osa Tyynenmeren rannikosta on runsassateista ja soista, harvaan asuttua seutua. Karibianmeren rannikot ovat viileämpiä ja kuivempia, siellä on miellyttävämpi asua. Pyörremyrskyt ovat alueella tavallisia. Kolumbian naapurivaltioita ovat Ecuador, Peru, Brasilia, Venezuela ja Panama. Kolumbiassa on myös pitkiä hiekkarantoja.

3 Suosittu alue jossa asutaan Kolumbiassa on Andien vuorijonojen välissä viileillä ylängöillä luvulla espanjalaiset valloittivat intiaanien viljely- ja kauppakulttuurin näiltä seuduilta. Nykyään yli puolet kolumbialaisista on mestitsejä, viidennes valkoisia. Andien itäpuolella ovat laajat savanni ja sademetsä tasangot. Savanneilla harjoitetaan karjanhoitoa, ja sademetsät ovat lähes asumatonta aluetta. Osa metsistä on tuhottu laajojen hakkuiden takia. Kolumbiassa on myös paljon slummialueita. Kolumbian lippu. Kolumbian sademetsä.

4 Kolumbialaisten perusruokaa ovat banaani, maissi, maniokki ja peruna
Kolumbialaisten perusruokaa ovat banaani, maissi, maniokki ja peruna. Tärkein viljelyskasvi on kahvi, sitä viljellään monissa paikoissa esim. plantaaseilla ja vuorten rinteillä. Kokaiinipensaita kasvatetaan huumeiden raaka-aineeksi syrjäisillä seuduilla. Huumeita kuljetetaan salaa erityisesti Yhdysvaltoihin. Kolumbian tärkein vientituote on maaöljy ja sen jalosteet. Kahviplantaasi Kokaiinipensas


Lataa ppt "Sara Lampinen, Veera Ollila ja Enna Humppi"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google