Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ratsastus.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ratsastus."— Esityksen transkriptio:

1 Ratsastus

2 Yleistietoa Ratsastus on ihmisen tapa liikkua istuen liikkuvan eläimen selässä. Sanalla viitataan usein hevosella liikkumiseen, mikä on tuhansia vuosia vanha liikkumistapa. Nykyään siitä on hevosurheilun muoto ja harrastus. Ratsastuksessa ratsastaja hallitsee hevosta apuja käyttämällään eli jaloillaan, painoillaan, käsillään, ohjilla ja äänillä. Ratsastuksessa on monia erilajeja. Laukkaurheilu, hevospoolo, kouluratsastus, esteratsastus, kenttäratsastus, lännenratsastus, matkaratsastus, valjakkoajo, vikellys ja vammaisratsastus.

3 Ratsastus harrastuksena
monipuolinen liikuntamuoto, joka kehittää kuntoa, tasapainoa, kordinaatiokykyä, rytmitajua sekä on hyväksi selälle. Työskentely hevosen kanssa on terapeuttista ja rauhoittavaa, joten ratsastus sopii hyvin myös kehitysvammaisten ja ongelmanuorten kuntoutukseen ratsastusterapiana.

4 Oma kokemus Olen ratsastanut n. 7v. Ratsastus aluksi oli hieman epäsäännöllistä, mutta nyt olen ratsastanut säännöllisesti. Olen kilpaillut enimmäkseen kouluratsastusta myös esteratsastuskilpiluissa olen pari kertaa käynyt. Olen käynyt monilla eri talleilla ratsastamassa ja kokeillut eri hevosia, mutta nyt olen käynyt yksityistallilla jo 3v, jossa on 3 hevosta. Siellä ratsastan poni Rasmuksella. Rasmus on norjanvuonohevonen ja luonteeltaan hieman jääräpää. Rasmus on minulle vähän kuin oma hevonen. Ratsastuksen suurimmat riskit ovat hevosen selästä tippuminen. Niitä on tullut koettua paljon.

5 Lähdeluettelo Kuvat: http://www.bing.com/images
Teksti:


Lataa ppt "Ratsastus."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google