Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Aikuisen Ajattelu Sami Lu2.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Aikuisen Ajattelu Sami Lu2."— Esityksen transkriptio:

1 Aikuisen Ajattelu Sami Lu2

2 Kypsän Aikuisen Ajattelun Tunnuspiirteitä
Itsenäisyys: Ei voi olla riippuvainen muiden mielipiteistä. Relatiivisuus: Ymmärretään on olemassa asioita joista ei ole yhtä ainoaa totuutta. Kriittisyys: Arvioi myös asioiden kriittisiä puolia. Reflektiivisyys: Pystytään ottamaan vastaa myös kriittistä palautetta.

3 Aikuisetkin Voivat Toimia Lähikehityksen vyöhykkeellä
Työpaikassa toimitaan myös lähikehityksen vyöhykkeellä, koska siellä kehitetään yhdessä työpaikan toimintatapoja, tai tehdään ryhmätöitä. Lähikehityksen vyöhyke ei liity vaan lasten ja nuorten kehitykseen ja sen edistämiseen, koska ajatusta voidaan soveltaa myös aikuiselle. Esimerkiksi: Lähikehityksen vyöhykkeellä avaruudessa. Huhtikuussa kuumatkalla ollut avaruusalus Apollo 13 happisäiliö räjähti, jonka seurauksena happea riitti vaan 10 tunniksi.

4 Kognitiivinen Kehitys Aikuisessa
Piagetin teorian mukaan aikuisuudessakin tapahtuu kognitiivistä kehitystä. Tutkiat myöhemmin ovat kuitenkin huomanneet että Piagetin teoria kohdistuu vain yhteen ajattelu tapaan joka on Looginen päättely. Loogisen ajattelun lisäksi on olemmassa vielä muitakin ajattelun muotoja jotka jatkuvat aikuisuudessa.

5 Tie Vanhuuteen! Vanhoja kutsutaan usein Viisaiksi ihmisiksi, koska he ovat eläneet niin pitkään ja tietävät paljon. Viisailta ihmisiltä usein kysytään myös neuvoa arjen monimutkaisiin ongelmiin. Viisaus ei ole aina pelkkää tietoa kuten jotkut ajattelevat, vaan siihen liitty myös esim: Taito käsitellä myös vaikeita ristiriitatilanteita.


Lataa ppt "Aikuisen Ajattelu Sami Lu2."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google