Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KULTTUURIMENTORI VUOLLE SETLEMENTTI RY

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KULTTUURIMENTORI VUOLLE SETLEMENTTI RY"— Esityksen transkriptio:

1 KULTTUURIMENTORI VUOLLE SETLEMENTTI RY
ESIKOTO - HANKE Esikoto – Esikotouttamisen kehittämishanke Pohjois-Pohjanmaalla

2 Kultturimentorin kokemuksia Vuolle Setlementissä
Kulttuurimentori-projekti toteutettiin vuosina Oulun Seudun Setlementissä Euroopan Sosiaalirahaston rahoituksella. Hankkeessa koulutettiin 24 kulttuurimentoria, joista viisi työllistyi heti hankkeen päätyttyä avoimille työmarkkinoille.

3 Mikä on kulttuurimentori?
Kulttuurimentori on maahanmuuttajataustainen kotoutumisohjaaja, joka omien kokemuksiensa tai työkokemuksensa ja koulutuksen avulla ohjaa Suomeen muuttaneita lapsia, nuoria ja aikuisia erilaisissa kotouttamistyötä tekevissä organisaatioissa.

4 Kulttuurimentorina erilaisissa hankkeissa
Naisten koulu – integraatiota ja arjen taitoja maahanmuuttajanaisille -hankkeen ( ) kohderyhmänä olivat oululaiset työttömät ja riittävää koulutusta vailla olevat maahanmuuttajanaiset, joiden oli vaikea työllistyä. Hanke toteutettiin yhteistyössä Oulun Työvoiman palvelukeskuksen kanssa.

5 Kulttuurimentorina erilaisissa hankkeissa
N.Y.T- hankkeessa (Nautitaan yhdessä terveydestä) kohderyhmää ohjattiin matalan kynnyksen liikunnallisuuteen ja terveellisempiin valintoihin ruoanvalmistuksessa sekä tuettiin osallistujien kokonaisvaltaista hyvinvointia heidän henkilökohtaisten tarpeidensa mukaan. Hankkeen pääasiallinen kohderyhmä olivat kulttuurivähemmistöt, mutta kaikki muutkin olivat tervetulleita mukaan toimintaan. Hanketta rahoitettiin STM:n terveyden edistämisen määrärahasta.

6 N.Y.T.-hankkeen kokkaustoimintaa Alvarin asukastuvalla

7 N.Y.T.- hankkeen toimintaa turvapaikanhakijoiden kanssa mukana SPR:n Hiukkavaaran toimintakerho

8 Kulttuurimentorina ESIKOTO - hankkeessa
Kulttuurimentorin rooli on järjestää erilaista aktivointitoimintoja, kuten tapahtumia, retkiä ja erityisesti ruokatyöpajoja nuorille, naisille, miehille ja lapsiperheille. Aktivointitoimintojen avulla on mahdollisuus tukea, osallistaa ja aktivoida turvapaikanhakijoita esikotouttamisvaiheessa. Kokkausmenetelmä on ollut hyvä työkäly ja mielekäs toiminta osallistujille. Kehittämistyössä huomioidaan erityisesti turvapaikanhakijoiden osallisuus ja aktiivinen toimijuus. Yhteistyötä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa Oulun kaupunki yhteisötoiminta/ Aleksinkulma Oulun vastaanottokeskusten tukiyhdistys Tuiran seurakunta Oulun Nuorten Naisten Kristillinen yhdistys ry, Oulun NNKY Pudasjärven 4h-yhdistys SPR perhetoimintakerho

9 Pyhän Luukkaan kappelilla yhteistyössä Tuiran seurakunnan kanssa 19. 3

10 Satakieli-ilta Hirsikampuksella Pudasjärvellä 29.3.2017

11 AKTIVOINTITOIMINTAA

12 K I I T O S LUZ PELTONIEMI


Lataa ppt "KULTTUURIMENTORI VUOLLE SETLEMENTTI RY"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google