Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Suomen kaupunkien kehitys

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Suomen kaupunkien kehitys"— Esityksen transkriptio:

1 Suomen kaupunkien kehitys

2 .Väestö on jakaantunut maantieteellisesti hyvin epätasaisesti
Suomi on yksi Euroopan harvimmin asutuista maista; väestötiheys on suhteellisen alhainen noin 17 ihmistä neliökilometrillä .Väestö on jakaantunut maantieteellisesti hyvin epätasaisesti suurin osa suomalaisista elää rannikon tuntumassa, maan etelä- ja lounaisosissa.

3 Minne ja millaisia kaupunkeja
Keskiajalla väestö kasvoi, ja ensimmäiset kaupungit syntyivät etelän rannikkoseuduille. 1850-luvulla liikenneyhteyksien kehittymisen seurauksena myös muuttoliike ja kaupungistuminen kiihtyivät. Suomessa kaupungit ovat eurooppalaisen mittapuun mukaan melko väljästi rakennettuja Ennen 1950-lukua rakennetut keskusta-alueet ja niitä ympäröivät vanhat esikaupunkialueet ovat kuitenkin tiheämmin rakennettuja Tällaisissa kantakaupungeissa kadut on usein sijoitettu ja luvulla laadittujen ruutukaavojen mukaisesti. Suomalaisia ruutukaavakaupunkeja ovat esimerkiksi Helsinki ja Tampere.

4 Suomalainen arkkitehtuuri
Puusta rakentaminen oli yleistä 1800-luvulta eteenpäin Suomen arkkitehtuuri on seurannut muuta Eurooppaa, mutta ei niin suurissa mittakaavoissa. Alla olevasta linkistä pääset tutkimaan paremmin Suomen arkkitehtuuria ja vallitsevia tyylisuuntauksia. koe/nahtavyydet-kulttuuri/monumentit/

5 LÄhteet: https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_v%C3%A4est%C3%B6


Lataa ppt "Suomen kaupunkien kehitys"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google