Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Keitä koulu ei ymmärrä? Erityisherkkiä, lastensuojelulapsia, univiive-ihmisiä, seikkailijoita, superluovia, liikkuvia, käsillä tekijöitä, masentuneita,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Keitä koulu ei ymmärrä? Erityisherkkiä, lastensuojelulapsia, univiive-ihmisiä, seikkailijoita, superluovia, liikkuvia, käsillä tekijöitä, masentuneita,"— Esityksen transkriptio:

1 Keitä koulu ei ymmärrä? Erityisherkkiä, lastensuojelulapsia, univiive-ihmisiä, seikkailijoita, superluovia, liikkuvia, käsillä tekijöitä, masentuneita, mutisteja, moottoriturpia jne.

2 Miksi emme ymmärrä? Koulu on luotu teollistuneen Euroopan aikoihin: tehtaan kello soi edelleen: mene ulos, vaihda luokkaa, mene kotiin. Oletko A-luokan makkara? Kouluaineet 1892 Silloin luotu koulu ei ole tätä päivää varten

3 Titanicin kansituolit
Pasi Sahlberg: laiva uppoaa, mutta me vain järjestelemme kansituoleja. Koulua ei voi korjata, se pitää muuttaa Muutos lähtee alhaalta, ei ylhäältä Ken Robinsonin TED-luento: Koulu tappaa luovuuden katsottu 300 miljoonaa kertaa Kids think outside the box

4 Mitä maailma tarvitsee?
1500 johtajaa, 80 maata : joustavuus ja luovuus Kuilu koulun opetuksen ja yhteiskunnan tarvitsemien taitojen välillä kasvaa koko ajan. Koulutuksen tarkoitus on ymmärtää maailmaa ympärillä, ymmärtää itsessään olevat kyvyt ja päästä tayteen potentiaaliin. Maailma tarvitsee itseensä luottavia, joustavia, luovia ja intohimoisia tekijöitä.

5 Muutokseen tarvittavat asiat
Visionäärinen johto Tilaa vallankumoukselle Rehtorit ja opettajat auttavat oppilaita kukoistamaan. Meillä on yhdeksän vuotta aikaa.

6 Miksi pitää muuttua? Nuorisotyöttömyys ja koulupudokkaiden määrä maailmalla huipussaan. Koulu ei kiinnosta. Suomessa syrjäytynyttä, 20% nuorista miehistä ei tee mitään, joka päivä jää 7 nuorta sairaseläkkeelle mielenterveydellisistä syistä. Monet ovat onnistuneet, mutta liian monet epäonnistuneet. Koulussa epäonnistuneiden kykyjä ei arvosteta.

7 Miten muutumme? Kustomoitu koulu
Puolet tunneista pakollisia, puolet mielenkiinnon mukaan Yleissivistys oppiaineeksi? Oppilaan menestykseen vaikuttaa hänen omat odotukset itsestään ja opettajan odotukset hänestä. He tarvitsevat jonkun, joka uskoo heihin. Keskity positiiviseen.

8 Vallankumous Vallankumouksen idea on ollut jo kauan: Pestalozzi, Montessori, Steiner, Dewey, Rousseau. Halu vallankumouksen toteuttamiseen kasvaa koko ajan. Yhteiskunnan nopea muutos vaatii koulua muuttumaan akateemisen lahjakkuuden painottamisesta luovuuden ja mielikuvituksen harjoittamiseen. Mikään ei ole tärkeämpää kuin hyvä itsetunto.

9 Loistavat opettajat Loistavat opettajat innostavat oppilaita omalla intohimollaan ja auttavat heitä saavuttamaan korkeimman tason. Ole puutarhuri Keskity olennaiseen: lapseen. Ole läsnä Opeta huumori ja intohimo Olet jo maailman paras.


Lataa ppt "Keitä koulu ei ymmärrä? Erityisherkkiä, lastensuojelulapsia, univiive-ihmisiä, seikkailijoita, superluovia, liikkuvia, käsillä tekijöitä, masentuneita,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google