Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Huumeet.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Huumeet."— Esityksen transkriptio:

1 Huumeet

2 Mitä huumeet ovat? Ovat kemiallisia aineita, jotka vaikuttavat keskushermostoon lamaannuttavasti tai kiihottavasti. Aiheuttavat aistiharhoja. Huumeita ovat kannabistuotteet kuten hasis ja marihuana sekä amfetamiini, LSD, kokaiini, oopiumi, ekstaasi, heroiini, lakka, gamma ja khat.

3 Vaaralliset seuraukset
Aiheuttaa kärsimystä, köyhyyttä, rikollisuutta ja riippuvuutta. Psyykkisiä ja fyysisiä häiriöitä. Voi aiheuttaa peruuttamattomia vaurioita kehoon.

4 Imppaaminen Se on liuottimien sisään hengittämistä ja haistelua.
Se liuottaa aivoja. Siinä on riski saada sydämen rytmihäiriöitä ja mahdollisuus äkkikuolemaan. Tuhoaa aivosoluja ja voi aiheuttaa pysyviä aivo- ja keskushermosto vaurioita. Humalatila ilmenee muutamassa minuutissa.

5 Huumeista rankaisu Suomessa huumeiden käyttäminen ja hallussapito on rangaistava teko. Myös valmistus, myynti, maahantuonti ja kuljetus ovat rikoksia. Ne johtavat usein, myös muihin rikoksiin. Niistä rangaistaan ikärajoitta.

6 Huumeista kieltäytyminen
Huumeita myydään erilaisissa olomuodoissa: esim, erivärisinä tabletteina, kapseleina, jauheina, kiteinä, rakeina, nesteinä, sokeripaloihin imeytettyinä, makeisten näköisinä ja paperilappuina. Jos joku koittaa tarjota sinulle jotain hyvin epäilyttävää, KIELTÄYDY JÄMÄKÄSTI! Noin osoitat rohkeutesi!

7 Huumekoira opskari Koirat voivat työskennellä esim. satamissa ja lentokentillä. Niiden tehtävä on etsiä huumeita. Huumekoira opskarin tarkaakin tarkemman hajuaistin avulla on otettu kiinni jo 30 huumelastia.

8 Kauppojen valvonta Pitää valvoa huolellisesti päihde tarkoitukseen olevien aineiden myyntiä lapsille.

9 Väittämät

10 Huumeet ovat laillisia.

11 Ja vastaus on EIIIII

12 Huumeet ovat fysikaalisia aineita

13 Ja vastaus on EIIIIII

14 Imppaaminen liuottaa aivoja

15 Ja vastaus on KYLLÄ

16 Huumeista ei kannata kieltäytyä

17 Ja vastaus on EIIIIIIIIIIIIIIIII

18 Huumeista rangaistaan ikärajan mukaan

19 Ja vastaus on NOUP

20 Huumeista seuraa ruumiita

21 Ja vastaus on KHYLLÄ


Lataa ppt "Huumeet."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google