Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Toinen maailmansota 1939 - 1945.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Toinen maailmansota 1939 - 1945."— Esityksen transkriptio:

1 Toinen maailmansota

2 Historian tuhoisin sota, jossa sai surmansa noin 50 miljoonaa ihmistä.
Sodassa taistelivat vastakkain akselivallat ja liittoutuneet, joihin kuuluivat mm. seuraavat valtiot. Akselivallat: Saksa, Italia ja Japani Liittoutuneet: Iso-Britannia, Ranska, Yhdysvallat ja Neuvostoliitto

3 Saksan voiton vuodet Toinen maailmansota alkoi Saksan hyökkäyksellä Puolaan Puola kukistui parissa viikossa. Saksan menestys perustui uuteen sotataktiikkaan, salamasotaan. Puolan valloituksen jälkeen sota Euroopassa rauhoittui. Ainoastaan Suomi soti Neuvostoliittoa vastaan (talvisota).

4 Vuoden 1940 aikana Saksa valloitti Tanskan, Norjan, Hollannin, Belgian ja Ranskan pohjoisosat.
Hitlerin tavoite Iso-Britannian valloituksesta ei onnistunut. Saksan liittolaisen Italian sotamenestys oli huonoa, mutta yhteistyössä he onnistuivat valloittamaan Pohjois-Afrikan ja Balkanin niemimaan. Kesällä 1941 Hitler aloitti operaatio Barbarossan, Saksan hyökkäyksen Neuvostoliittoon.

5 Saksan hallitsema alue kesällä 1940

6 Saksan hallitsema alue kesällä 1941

7 Operaatio Barbarossa Saksa hyökkäsi Neuvostoliittoon kesällä 1941.
Hyökkäys yllätti venäläiset ja he joutuivat perääntymään nopeasti. Hitlerillä oli kolme tavoitetta: Leningrad, Moskova ja Kaukasuksen öljykentät. Yksikään tavoitteista ei toteutunut. Stalingradin taistelusta alkoi Saksan perääntyminen.

8


Lataa ppt "Toinen maailmansota 1939 - 1945."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google