Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ryhmä h07 Töölö, sanni heinzmann

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ryhmä h07 Töölö, sanni heinzmann"— Esityksen transkriptio:

1 Ryhmä h07 Töölö, sanni heinzmann
SUOMI 2a Ryhmä h07 Töölö, sanni heinzmann

2 MINÄ OLEN SANNI Minä olen teidän opettaja. Minun nimi on Sanni Heinzmann. Minulla on saksalainen sukunimi, mutta minä olen suomalainen. Minä asun Helsingissä Runeberginkadulla minun perheen kanssa. Meillä on iso asunto vanhassa punaisessa kerrostalossa. Me emme asu Töölössä enää kauan (not for long any more), koska muutamme helmikuussa. Muutamme Jätkäsaareen, isoon uuteen kerrostaloon. Minulla on iso perhe. Minulla on mies ja meillä on 4 lasta. Vanhin lapsi on Emil. Hän on 17 vuotta vanha. Nuorin lapsi on Teemu. Hän on 9 vuotta. Tytöt ovat Saga (15 vuotta) ja Lea (12 vuotta). Lea on nyt Saksassa ja Saga Ruotsissa. Heidän isovanhemmat asuvat siellä. Minä olin joululomalla Thaimaassa minun miehen kanssa. Olimme siellä 8 päivää. Se oli ihana loma! Matkustimme Thaimaahan lentokoneella. Siellä asuimme pienellä saarella mukavassa hotellissa, istuimme auringossa rannalla ja uimme meressä. Söimme hyvää thaimaalaista ruokaa, ajoimme mopolla ja näimme sademetsää, kauniita saaria ja eksoottisia eläimiä. Nyt on uusi vuosi Se on Suomen 100. syntymäpäivävuosi. Onnea Suomi! Tänä vuonna minä aion olla paljon minun perheen ja ystävien kanssa, urheilla paljon ja nukkua paljon.  Mitä sinä aiot tehdä tänä vuonna?

3 KUKA SINÄ OLET? Olitko Suomessa joululomalla? Mikä sinun nimi on?
Mitä teit joululomalla? Mitä sinä aiot tehdä vuonna 2017? Mikä sinun nimi on? Minkämaalainen sinä olet? Oletko opiskelija vai tutkija? Missä sinä opiskelet? (Töölössä/Arabiassa/Otaniemessä?) Mitä sinä opiskelet? Oletko vaihto-opiskelija? Missä sinä asut? Millainen asunto sinulla on? Millä tulet kurssille?

4 Suomi 1b loppukoe: essee
MILLOIN? -na/nä, kun on PÄIVÄ: jouluaattona, joulupäivänä, jouluna hyvä = good  Se on hyvä ravintola. hyvin = well  Minä en tanssi hyvin. pelata (4) = to play games  Me pelaamme tennistä. He pelaavat korttia. soittaa (1) = to play music  Minä soitan pianoa. Pedro soittaa kitaraa. mennä + MIHIN  Minä menen kauppaan. Minä menen torille. käydä + MISSÄ  Minä käyn kaupassa. Minä käyn torilla. G + jälkeen (after)  joulun jälkeen (after Christmas), kurssin jälkeen (after clas), sen jälkeen (after that) puhua + STA = to speak about Me puhumme lomasta. (We speak about the holiday.) pitää + STA = to like  Minä pidän joulusta. (I like Christmas.) Me emme pidä kylmästä talvesta. (We don’t like the cold winter.) ILLATIIVI: aina vahva kpt!  Minä menen kauppaan. Me matkustamme Amerikkaan.

5 VERBI + VERBI VERBI + VERBI persoonamuoto haluta voida osata saada
aikoa yrittää infinitiivi Minä haluan matkustaa Barcelonaan. Me voimme odottaa sinua. Osaatko ajaa autoa? Saammeko polttaa täällä? Minä aion opiskella myös ruotsia tänä vuonna. Hän yrittää vaihtaa ryhmää. +

6 VERBI + VERBI HARJOITUS. Tee lauseita! VERBI haluta, voida, osata, saada, aikoa, yrittää + INFINITIIVI. Tänä vuonna minä… Me emme… Tässä periodissa minä… Mitä sinä…? Täällä me… He…

7 KERTAUS (review) kpt (s. 146) On hauskaa… (s. 146) Imperatiivi (s.116)


Lataa ppt "Ryhmä h07 Töölö, sanni heinzmann"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google