Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KYLMÄN SODAN KUUMAT KRIISIT

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KYLMÄN SODAN KUUMAT KRIISIT"— Esityksen transkriptio:

1 KYLMÄN SODAN KUUMAT KRIISIT
Ryhmätyö

2 Berliini 1948-49 (s.103.105) a) Miksi Stalin saartoi Berliinin?
b) Miksi Stalin luopui saarrosta? c) Mitä vaikutuksia kriisillä oli Saksaan ja kylmään sotaan?

3 Korea (s ) a) Mikä oli Korean tilanne heti toisen maailmansodan jälkeen? b) Miksi USA kiinnostui vähitellen Koreasta? c) Mikä oli Neuvostoliiton ja Kiinan rooli kriisissä? d) Mikä oli Korean sodan lopputulos?

4 Unkari 1956 ja tsekkoslovakia 1968
a) Miksi ja miten Unkari ja Tšekkoslovakia yrittivät uudistua? b) Miksi Neuvostoliitto ei sallinut uudistuksia? c) Mitä kriisit paljastivat maailmalle?

5 Berliinin toinen kriisi 1958-61
a) Miksi Neuvostoliitto vaati 1950-luvun lopussa Berliinin erityisaseman (lännen ja idän valvoma kaupunki) lopettamista? b) Miten kriisi lopulta laukesi?

6 Kuuban kriisi 1962 (s ) a) Miten USA suhtautui Latinalaiseen Amerikkaan kylmän sodan aikana? b) Kuuba oli ollut USA:n lomaparatiisi. Miksi suhteet USA:han kuitenkin huononivat 1960-luvun vaihteessa? Miten USA reagoi tapahtumiin? c) Neuvostoliitto haistoi tilaisuuden hankkia itselleen sillanpääasema USA:n takapihalta. Mitä neuvostoliitto teki saavuttaakseen Kuuban luottamuksen?

7 Kuuban kriisi d) Entä miten Neuvostoliitto ryhtyi käyttämään uutta ystävyyttä kylmän sodan päämääriinsä? e) Miten USA reagoi Neuvostoliiton toimiin Kuubassa? f) Mikä laukaisi Kuuban kriisin ja mitä seurauksia kriisillä oli USA:n ja Neuvostoliiton välisille suhteille?

8 Vietnamin sota (s ) a) Mikä oli ollut Vietnamin asema ennen toista maailmansotaa? b) Ketkä taistelivat jo 1950-luvulla Vietnamissa ja miksi? c) Miksi USA katsoi vähitellen välttämättömäksi puuttua tilanteeseen? d) Miten vietnamilaiset pyrkivät pärjäämään sodassa?

9 Vietnamin sota e) Mikä oli USA:n vastaus vietnamilaisten tapaan käydä sotaa? f) Miksi USA:n piti vähitellen vetäytyä Vietnamista? g) Minkälaisia seurauksia sodasta oli USA:lle ja Vietnamille? h) Mitä yhteistä oli Vietnamin sodalla ja vuosina 1979–89 käydyllä Afganistanin sodalla?


Lataa ppt "KYLMÄN SODAN KUUMAT KRIISIT"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google