Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Verkkokoulutuksen tietoisku

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Verkkokoulutuksen tietoisku"— Esityksen transkriptio:

1 Verkkokoulutuksen tietoisku
Pia Hakamäki Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen yksikkö Puh ,

2 Tietojen hyödyntäminen johtamisessa ja suunnittelussa
Mitä? Tietojen hyödyntäminen johtamisessa ja suunnittelussa esimerkkinä TEAviisari

3

4 Tiedosta toiminta-malli

5 Tiedosta toiminta-malli

6 Tiedosta toiminta-malli

7 Palvelulupaus? Verkkokoulutus on uudenlainen johtajille ja esittelijöille suunnattu palvelukokonaisuus, jonka avulla THL haluaa tarjota asiakkailleen sellaisia palveluja, jotka auttavat viranhaltijaa menestymään työssään parhaalla mahdollisella tavalla. Ydinkysymyksiä: Miten voit hyödyntää ja soveltaa THL:n tuottamaa tietoa käytäntöön, jos tavoitteena on edistää kuntalaisten hyvinvointia ja terveyttä kunnassa tai koulussa? Miten THL:n aineistot täydentää kunnan omia tietovarantoja? Mitä lisäarvoa tiedosta on sinulle työssäsi?

8 Miksi? Uudistunut TEAviisari-verkkopalvelu on helppokäyttöinen, mutta tiedon hyödyntämisen ja soveltamisen koulutusta toivotaan. Tietojen aktiivinen hyödyntäminen osana vuosittaista ja valtuustokausittaista toiminnan johtamista, arviointia ja suunnittelua on usein haaste.  Tyypillinen käyttäjä käyttää palvelua harvoin (n.1-2 kertaa vuodessa), joten uuden käyttäjän opastukselle jatkuva tarve. 

9 Kenelle ? Kuntien keskushallinto esimerkiksi hallintojohtajat ja suunnittelijat Terveystoimen johtamisesta vastaavat esimerkiksi johtavat lääkärit ja hoitotyön johtajat Ikääntyneiden palveluista vastaavat esimerkiksi perusturvajohtaja tai sosiaalijohtaja Perusopetuksen ja toisen asteen koulutuksesta vastaavat esimerkiksi rehtorit ja sivistystoimen johtaja Liikuntatoimen johtamisesta vastaavat esimerkiksi liikuntatoimenjohtajat Kunnan hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyöstä kokonaisuutena vastaavat esimerkiksi hyvinvointi- ja terveyden edistämisen koordinaattorit Luottamushenkilöt

10 Milloin? Pääkäyttäjäryhmät ovat laajat Käyttötilanteita:
esim. kuntien luottamushenkilöitä iltakouluissa esim. rehtoreita, opettajia veso-päivillä esim. uuden hyvinvointikoordinaattorin perehdytys esim. alueelliset koulutukset

11 Mitä antaa? Ajasta ja paikasta riippumaton koulutus
Materiaali hyvinvointikli-nikkaan.. Ajasta ja paikasta riippumaton koulutus Hyödyllisiä ja realistisia oppimistehtäviä tietojen hyödyntämisestä Kannustaa uusia käyttäjiä ottamaan työkalu käyttöön päätöksenteossa ja vuosittaisessa toiminnan ja talouden suunnittelussa. Sidosryhmille (esim. aluehallintovirastot, opettajaverkosto ja perusterveydenhuollon yksiköt, järjestöt) perustiedot, yhteiset toimintamallit ja mahdollisuuden kouluttaa asiantuntijoita ja johtajia Täydentää eri hallinnonalojen opiskelijoiden työelämässä tarvittavaa osaamista.

12 DEMO ja palautetta Tavoitteena työstää yhdessä oppimistavoitteita tukeva hyvä ja ytimekäs verkkokoulutus Luonnos:

13 Tulee osaksi laajempaa kokonaisuutta
ideakuva Tietojen hyödyntäminen johtamisessa ja suunnittelussa

14 Toimiiko rakenne ja tehtävät?
Tieto käyttöön -soveltaminen

15 Haluatko mukaan pilotoimaan verkkokoulusta?
Itse? Työryhmässä? Jotenkin muuten miten? Kauniaisissa… Kaupungin hallitus ja johtoryhmä

16 KIITOS! TEA–tiimi: Timo Ståhl Pia Hakamäki Hanna Koskinen
Vesa Saaristo Kirsi Wiss


Lataa ppt "Verkkokoulutuksen tietoisku"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google