Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

6.4 Liikunnan merkitykset

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "6.4 Liikunnan merkitykset"— Esityksen transkriptio:

1 6.4 Liikunnan merkitykset

2 Liikunnalla on merkittävä rooli paitsi fyysisen kunnon ja painonhallinnan kannalta, mutta myös psyykkisen ja sosiaalisen terveyden kannalta.  Vanhemmilla, koululla ja kavereilla on prosessissa ratkaiseva merkitys samoin kuin virikkeellisellä ja motivoivalla liikuntaa tukevalla ympäristöllä. Fyysisen terveyden lisäksi liikunta auttaa lapsen ja nuoren mieltä kehittymään, sillä liikuntasuorituksiin liittyy aina sekä onnistumisen kokemuksia että pettymyksiä. Yhdessä toimiminen kehittää sosiaalisuutta. 

3 Liikuntaa yhdessä Varsinkin joukkuepelien katsotaan usein olevan sosiaalisia kykyjä lisääviä. Hyvin harva ylipäätään harrastaa liikuntaa yksin. Tutkimusten mukaan suomalaisista 44 % pojista ja 30 % tytöistä harrastaa liikuntaa muiden kanssa.  Usein keskeisin motivaatio harrastaa liikuntaa liittyykin siihen, että ystävät harrastavat sitä.  Koululiikunnalla onkin erittäin merkittävä rooli siinä, millaiseksi liikuntakokemukset nuorella koulussa muodostuvat ja miten nämä kokemukset ohjaavat myöhempää käyttäytymistä liikunnan osalta.

4 Liikunnan myönteiset vaikutukset
FYYSISET: PSYYKKISET: SOSIAALISET: Lihakset ja luusto vahvistuvat - Terveempi itsetunto Paremmat vuoro- Keuhkojen, sydämen ja Myönteisempi minäkuva vaikutustaidot verenkierron toiminta Matalampi stressitaso Oppii ottamaan tehostuvat Vähemmän masennus toiset huomioon Auttaa pitämään painon oireita ja ahdistusta Oppii noudattamaan kurissa Keskittymiskyky ja muisti sääntöjä Voi ehkäistä monia sairauksia paranee Oppii myötätunnon sekä olla tehokas lääke Mieliala kohenee merkityksen joidenkin sairauksien hoitoon - Unenlaatu paranee

5 Lähteet: Vita 1 Google kuvahaku


Lataa ppt "6.4 Liikunnan merkitykset"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google