Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Fyysinen kunto ja suorituskyky

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Fyysinen kunto ja suorituskyky"— Esityksen transkriptio:

1 Fyysinen kunto ja suorituskyky
Miika ja Kasimir

2 Fyysinen kunto Fyysisellä kunnolla tarkoitetaan muun muassa kestävyyskuntoa, lihasvoimaa, aistien toiminta ja liikehallintaa. Huono fyysinen kunto on suurin yksittäinen terveysriski molemmilla sukupuolilla. Fyysistä kuntoa voidaan ylläpitää liikunnalla, joka ylläpitää samalla myös psyykkistä kuntoa.

3 Fyysinen suorituskyky
Fyysinen suorituskyvyn osa-alueita tulee käsitellä kokonaisuutena. Fyysisen suortiuskyyn osa-alueita ovat: Hengitys- ja verenkiertoelimistön kestävyys, lihaskestävyys, voimakestävyys, maksimivoima, nopeuvoima, nopeus, liikkuvuus, taito ja tekniikka ->tehokkuus, kehonhallinta, kehonkoostumus, tukielinten kunto (selkäranka, luut, nivelet, tukevat lihakset), asenne ja henkinen suorituskyky. Fyysinen kunto ei ole sama kuin suorityskyky, esimerkiksi henkilön lihakset voivat olla hyvässä kunnossa vaikka voima on vähäinen

4 Psyykkinen toimintakyky
Psyykkinen toimintakyky liittyy elämänhallintaan, mielenterveyteen ja psyykkiseen hyvinvointiin, persoonallisuuteen, selviytymiseen sosiaalisen ympäristön haasteista ja se kattaa tuntemiseen ja ajatteluun liittyviä toimintoja Esimerkiksi: Kykyä vastaanottaa ja käsitellä tietoa. Kykyä kokea ja muodostaa käsityksiä omasta itsestä ja ympäröivästä maailmasta. Kykyä suunnitella elämäänsä ja tehdä sitä koskevia ratkaisuja ja valintoja.

5 Oleellinen kuva

6 Lähteet lukio/oppiaineet/terveystieto/te1/tv11/vita /4lt/ml on/toimintakyvyn-ulottuvuudet


Lataa ppt "Fyysinen kunto ja suorituskyky"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google