Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kansanlähetyksen työ Virossa

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kansanlähetyksen työ Virossa"— Esityksen transkriptio:

1 Kansanlähetyksen työ Virossa

2 Historia Vanhat kirkkorakennukset virolaisessa maisemassa todistavat, että kristinuskolla on Virossa pitkät juuret. Itsenäinen Viron luterilainen kirkko syntyi 1917. 1930-luvulla 78 % virolaisista kuului luterilaiseen ja 18 % ortodoksiseen kirkkoon.

3 Neuvostomiehitys Kirkon toimintaa rajoitettiin: vain jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset ja musiikkitoiminta olivat sallittuja, koulujen uskonnonopetus ja seurakuntien lapsi- ja nuorisotyö kiellettiin. Seurakuntien jäsenmäärä laski voimakkaasti. Kristillisen kasvatuksen ketju katkesi 50 vuodeksi.

4 Vapauden ajan muutoksia
Kirkko on palannut yhteiskuntaan. Jäsenistön ikärakenne on normalisoitunut: lapset, nuoret ja työikäiset mukana, eri työmuodot ovat käynnistyneet ja organisoituneet. Työntekijäkoulutus on uudistunut ja monipuolistunut. Maaomaisuutta ja rakennuksia on palautettu kirkolle ja seurakunnille.

5 Vapauden ajan muutoksia
Neuvostomiehityksen jälkeen kirkon suosio nousi hetkeksi uuden vapauden kynnyksellä ja 1990-lukujen taitteessa. Kapitalismin saadessa jalansijaa kirkon jäsenmäärä on entisestään vähentynyt. Tämän päivän Viron pääuskonnoksi voisi kutsua kuluttamista.

6 Tämän päivän haasteet Nykyään Viro kuuluu Euroopan maallistuneimpiin maihin. Vuonna 2011 aikuisväestöstä 54 % ilmoitti olevansa uskonnottomia. Luterilaisiksi luki itsensä vain 10 % kansalaisista.

7 Lähetystyölle on tarvetta
Uskonnollisuuden oltua pitkään kiellettyä, ei ihmisillä ole välineitä uskontojen, tai uskonnollisten aineksien arvioimiseen. Kun uskonnollista tyhjiötä pyritään täyttämään, monet kääntyvät henkiparantajien tai ennustajien luo. Kristilliselle työlle on selvä tarve.

8 Työntekijämme Virossa
Kai ja Mirva Lappalainen perheineen tekevät seurakuntaa muodostavaa työtä Tallinnan Lasnamäessä. Kai tuottaa lähetystyöstä ja luterilaisesta uskosta Venäjällä ja Baltiassa kertovia videoita. Kai osallistuu nuorisonohjaajien kouluttamiseen Inkerin kirkon teologisessa instituutissa Keltossa. Mirva tekee paikallisten seurakunnan yhteydessä lapsi- ja nuorisotyötä ja kouluttaa paikallisia pyhäkoulunopettajia.

9 Työntekijämme Virossa
Kirsti Malmi on palvellut Kansanlähetyksen lähettinä Virossa vuodesta 2003 alkaen. Tällä hetkellä hän tekee tavoittavaa seurakuntatyötä Lasnamäen kaupunginosassa Tallinnassa. Työhön kuuluu myös musiikkievankelistana toimiminen sekä Viron kirkon kehitysvammaistyö, aktiotyö ja lähetyskasvatus.

10 Tule mukaan! Tule tuomaan toivoa, muutosta ja ilosanomaa sukulaiskansallemme! Rukoile Tilaa lähetin uutiskirje Tue työtä lahjoituksella


Lataa ppt "Kansanlähetyksen työ Virossa"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google