Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO"— Esityksen transkriptio:

1 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Esittele itsesi, skenaario ja mahdollinen tarvittava välineistö. KESKUSTELUN SÄÄNTÖJEN MÄÄRITTÄMINEN Käy läpi keskustelun perussäännöt, joiden tulisi sisältää muiden kokemusten kunnioittaminen, luottamuksellisuuden säilyttäminen keskusteluihin liittyen ja täysi osallistuminen keskusteluihin. MAHDOLLISESTI VÄKIVALTAINEN TYÖTOVERI JOHDANTO NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

2 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: TAPAUKSEN YHTEENVETO
Tämä dia kertoo tarinan, joka sinun tai vapaaehtoisen henkilön tulisi lukea ääneen. KESKUSTELUN AIHEET Fasilitaattorina sinun tulee tarkistaa työntekijän tilanne ja sitä seuraavat toimenpiteet, ennen kuin siirryt seuraavaan diaan. Varmista, että työntekijöiden kertomat henkilökohtaiset tarinat liittyvät esitettävään skenaarioon. MAHDOLLISESTI VÄKIVALTAINEN TYÖTOVERI TAPAUKSEN YHTEENVETO NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

3 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: MAHDOLLISESTI VÄKIVALTAINEN TYÖTOVERI
VASTAUKSET ESITETTYIHIN KYSYMYKSIIN Mitä tekisit, jos olisit Antero tai Tero? Huomautus fasilitaattorille: Salli osallistujien vastata vapaasti ja keskustella ryhmässä. Ovatko Teron toimet asiallisia? Eivät. Hänen toimensa eivät ole asiallisia, koska ne ovat vihamielisiä ja uhkaavia. Onko Anteron toiminta asiallista? Ei. Yritystä tai työntekijää kohtaan tehdyt uhkaukset eivät ole hyväksyttäviä, eikä niitä saa jättää huomioimatta ja ilmoittamatta. Jos Anteron mielestä hänen työkaverinsa käyttäytyminen oli uhkaavaa, hänen velvollisuutensa on ilmoittaa asiasta. Mitkä ovat Anteron päätöksen mahdolliset ongelmat ja seuraukset? Väkivaltaisen käyttäytymisen ilmoittamatta jättäminen kasvattaa Tycon työntekijöiden ja omaisuuden turvallisuusriskiä. Jos Tero olisi toteuttanut uhkauksensa, työntekijöiden loukkaantumisen lisäksi Tycon maine saattaisi olla uhattuna. Anteroa olisi voitu rangaista, koska hän ei ilmoittanut Teron uhkauksista. Olisivatko olosuhteet toiset, jos: Antero ei olisi tuntenut Teroa hyvin? Ei. Miesten välisellä suhteella ei tulisi olla merkitystä. Mitään väkivaltaisia toimia tai uhkauksia ei hyväksytä. Pilaillen tai turhautuneena annetut kommentit voidaan ottaa vakavasti, jos muut kuulevat ne tai ne irrotetaan asiayhteydestä. Niitä ei tule ilmaista työpaikalla. Antero olisi nähnyt Teron menettävän itsehillintänsä mutta ei olisi nähnyt hänen toimivan väkivaltaisesti? Ei. Sillä, oliko Antero nähnyt Teron toimivan väkivaltaisesti, ei ole merkitystä. Antero tiesi mahdollisesta vaarallisesta tilanteesta, koska hän oli kuullut uhkaavaa kielenkäyttöä, ja hänen olisi tullut ilmoittaa siitä. Toimistolta lähteminen osoittaa, että tilanne oli riittävän vakava ja olisi vaatinut asiasta ilmoittamisen. Antero ei olisi tuntenut tarvetta poistua toimistolta? Ei, tällä ei ole merkitystä. Jos Antero tunsi olonsa riittävän turvalliseksi, hän ei todennäköisesti uskonut Teron käyttäytyvän väkivaltaisesti. Väkivallan mahdollisuuteen liittyen meidän tulisi turvallisuussyistä ilmoittaa kaikki huolenaiheet. MAHDOLLISESTI VÄKIVALTAINEN TYÖTOVERI KESKUSTELUN ALOITUS NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

4 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: MAHDOLLISESTI VÄKIVALTAINEN TYÖTOVERI OHJEISTUS
KESKUSTELUN AIHEET Viittaa Tycon väkivallasta vapaa työpaikka -käytäntöön. Muista työntekijöitä, että: Jokainen työntekijä, joka näkee tai epäilee väkivaltaa työpaikalla tai tuntee olonsa tai toisen työntekijän uhatuksi, tulisi välittömästi ilmoittaa tapauksesta. Jokainen valitus tutkitaan läpikotaisin ja ratkaistaan mahdollisimman nopeasti. Luottamuksellisten ja henkilökohtaisten tietojen vuotaminen pyritään estämään mahdollisimman tehokkaasti varmistaen, että jokainen tapaus tutkitaan huolellisesti ja tarkkaan. Väkivaltaan osallistuneeseen työntekijään kohdistetaan asiaankuuluva kurinpidollinen toimi, joka saattaa johtaa aina työsuhteen päättämiseen. Yhtiö tallentaa työntekijän henkilökohtaiseen tiedostoon tiedot väkivallasta työpaikalla ja tehdyistä kurinpitotoimista paikallisten lakien mukaisesti. Yhtiö ei salli minkään muotoisia kostotoimia ilmoittajalle, joka tekee työpaikalla tapahtuvasta väkivallasta ilmoituksen hyvässä uskossa, tutkimuksen lopputuloksesta huolimatta. Kostotoimiin osallistuneeseen työntekijään kohdistetaan asiaankuuluva kurinpidollinen toimi, joka saattaa johtaa aina työsuhteen päättämiseen. MAHDOLLISESTI VÄKIVALTAINEN TYÖTOVERI OHJEISTUS NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

5 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: KESKUSTELUN AIHEET
Lopeta keskustelu mielestäsi tilanteeseen sopivalla tavalla huomioiden yleisö ja heidän reaktionsa tähän aiheeseen ja tapaustutkimukseen liittyen. Tee yhteenveto käydyistä keskusteluista. Käytä tilaisuutta hyväksesi kerrataksesi aiemmin esitetyt kohdat, kuinka työntekijöiden tulee toimia Tycon arvojen ja eettisten sääntöjen mukaisesti. Kertaa Tycon väkivallasta vapaa työpaikka -käytäntö siinä määrin kuin se liittyy tapaustutkimuksessa keskusteltuihin ongelmiin ja seurauksiin. MAHDOLLISESTI VÄKIVALTAINEN TYÖTOVERI OPITTUA NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

6 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: KESKUSTELUN AIHEET
Muistuta työntekijöitä, että he eivät ole yksin päätöksenteossa ja että on tärkeää nostaa kysymyksiä esille. Muistuta kaikille työntekijöille avoimista mahdollisuuksista tuoda asiat julki. MAHDOLLISESTI VÄKIVALTAINEN TYÖTOVERI HUOLENAIHEEN ESITTÄMINEN NÄYTÄ TÄMÄ DIA:


Lataa ppt "NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google