Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Alla on katkelma pääministeri Juha Sipilän hallituksen ohjelmasta keväältä 2015. Julkisen talouden tasapainottaminen käynnistetään välittömästi. Suomen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Alla on katkelma pääministeri Juha Sipilän hallituksen ohjelmasta keväältä 2015. Julkisen talouden tasapainottaminen käynnistetään välittömästi. Suomen."— Esityksen transkriptio:

1 Alla on katkelma pääministeri Juha Sipilän hallituksen ohjelmasta keväältä Julkisen talouden tasapainottaminen käynnistetään välittömästi. Suomen talouden perimmäiset ongelmat ovat rakenteellisia, mistä johtuu heikko kasvu ja korkea työttömyys. Hallitus toteuttaa rakenteellisia uudistuksia, jotka edistävät työllisyyttä, yrittäjyyttä ja talouskasvua. Yrittämisen edellytyksiä ja työn tekemisen kannustimia parannetaan ja uusiin kestävän kasvun mahdollisuuksiin panostetaan. Hallituksen talousohjelman mukaan velkaantuminen suhteessa bruttokansantuotteeseen taittuu vaalikauden loppuun mennessä ja velaksi eläminen lopetetaan vuonna Kokonaisveroaste ei nouse.

2 Selitä alleviivatut käsitteet.
• Rakenteelliset uudistukset -Työelämän joustot -Työurien pidentäminen -Työttömyysturvan kiristäminen?

3 • Työn kannustimia: -Kannustinloukkujen purku -Työnverotuksen alentaminen? • Kestävä kasvu -Uusiutuvaa energiaa -Kierrätystaloutta….

4 b) Miksi hallitus haluaa lopettaa Suomen velkaantumisen
b) Miksi hallitus haluaa lopettaa Suomen velkaantumisen? -Väestö ja talous ei kasva → epävarmuus maksukyvystä -Korot voivat tulevaisuudessa nousta -Valtion luottoluokitus heikkenee → Korot nousevat -EMU:n vakaussopimus pakottaa?

5 c) Pohdi, mitä tekstin viimeinen lause tarkoittaa valtion ja kuluttajien kannalta. -Jos talous ei kasva ja työllisyysaste nouse → Leikkauksia ja kiristyksiä luvassa


Lataa ppt "Alla on katkelma pääministeri Juha Sipilän hallituksen ohjelmasta keväältä 2015. Julkisen talouden tasapainottaminen käynnistetään välittömästi. Suomen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google