Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mitä Yhteispeli tarjoaa koululle? Miten ilmoittaudutte Yhteispeliin?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mitä Yhteispeli tarjoaa koululle? Miten ilmoittaudutte Yhteispeliin?"— Esityksen transkriptio:

1 Mitä Yhteispeli tarjoaa koululle? Miten ilmoittaudutte Yhteispeliin?
Mikä Yhteispeli on? Mitä Yhteispeli tarjoaa koululle? Miten ilmoittaudutte Yhteispeliin? 1

2 Mikä Yhteispeli on? Tutkimukseen perustuvia johdonmukaisia, konkreettisia ja käytännönläheisiä työtapoja luokanopettajille ja rehtoreille koulun tavoitteellisen kehittämisen tueksi ala- ja yhtenäiskoulujen arkeen. Tavoitteena on lasten tunne- ja vuorovaikutustaitojen tukeminen, kouluyhteisön hyvinvoinnin vahvistaminen sekä koulutyötä kuormittavien ongelmien ennaltaehkäisy. Yhteispeliä ovat olleet kehittämässä opettajat, rehtorit, oppilaat ja vanhemmat noin yhdeksän vuoden ajan. Yhteispelin kehittämis- ja tutkimustoiminnan on rahoittanut OKM. THL ja Ylöjärven kaupunki toimivat yhteistyökumppaneina. Tällä hetkellä Yhteispelikoulutuksia järjestää Niilo Mäki – instituutti OPH:n rahoituksella.

3 Millaisia tunne- ja vuorovaikutustaitoja Yhteispelillä vahvistetaan?
Vuorovaikutustaidot kuuntelu, kertominen, vuorottelu, neuvottelu, avun pyytäminen Vastuun ja ongelmanratkaisun taidot toisen kunnioittaminen, yhteisten sääntöjen noudattaminen, ongelman tunnistaminen ja ratkaisu, taito asettaa realistisia tavoitteita Tunnetaidot omien ja muiden tunteiden tunnistaminen, nimeäminen ja säätely (Lindblom, Kampman, Ojala, Solantaus 2015)

4 Mitä vaikutuksia taitojen tukemisella haetaan?
KOULUN ARJESSA MYÖHEMMIN ELÄMÄSSÄ luokkailmapiirin paraneminen akateemisen oppimisen paraneminen taitavampi ristiriitojen ratkaiseminen enemmän kaverisuhteita parempi itsetunto häiriökäyttäytymisen väheneminen koti-kouluyhteistyön parempi sujuminen opettajien työstressin väheneminen koulun kehittämisen paraneminen terveen psyykkisen kehityksen tuki kehityksellisten riskien väheneminen paremmat tunne- ja vuorovaikutustaidot päihteiden käytön väheneminen mielenterveysongelmien väheneminen (Catalano, 2002; Payton, 2008; Zins ,2007) Aika: 5 minuuttia Kouluttaja kertoo: Nämä slidellä olevat hyödyt oin kerätty eri ulkomaisista tutkimuksista, millaisia hyötyjä on tunne- ja vuorovaikutustaitojen tukemisesta voi olla koulussa käytännössä YLÖ-VA-RA on opettajat sanoittaneet paljon hyötyä luokkailmapiiriin, kiusaamisen vähenemiseen, kaverisuhteisiin sekä oman opettamisen motivaation nousemiseen ja jäsentämiseen Jalottelutauko 10 min!

5 Mitä Yhteispeli tarjoaa koululle?
Vuoden kestävän koulutusprosessin, johon osallistuvat koululta rehtori / apulaisrehtori, muutama asiasta kiinnostunut opettaja sekä koulun opetushenkilöstö. Rehtori ja asiasta kiinnostuneet opettajat osallistuvat alueellisiin koulutuksiin lähialueella 3 kertaa vuoden aikana. Kouluttaja saapuu kouluttamaan opetushenkilöstöä kullekin ilmoittautuneelle koululle 2 kertaa vuoden aikana. Mahdollisuus syventää osaamista mentor-koulutuksessa Koulutukset ovat ilmaisia. Koulun kustannettaviksi jäävät osallistujien matkakulut. 5

6 Miten ilmoittaudutte Yhteispeliin?
Jos kiinnostuit asiasta, ota asia puheeksi rehtorin kanssa. Keskustelkaa työyhteisössä halukkuudesta lähteä koulutusprosessiin mukaan ja sitoutumaan siihen lukuvuoden ajaksi. Koululta tulisi löytyä 2-4 opettajaa, jotka osallistuvat alueellisiin koulutuksiin sekä kokeilevat uusia toimintatapoja oppilaiden kanssa. Myös rehtori / apulaisrehtori osallistuvat alueellisiin koulutuksiin. Rehtori ilmoittaa koulun mukaan Yhteispeliin Niilo Mäki Instituutin sivujen kautta hyvinvointia-ja-taitoja-koko-koululle-alkaen-syksy-2017 6

7 Lisätiedot: koulutussuunnittelija Maria Rintanen maria. rintanen@nmi
Lisätiedot: koulutussuunnittelija Maria Rintanen p kouluttaja Tiina Ojala KIITOS!


Lataa ppt "Mitä Yhteispeli tarjoaa koululle? Miten ilmoittaudutte Yhteispeliin?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google