Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

100 uutta tapaa tehdä partiota

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "100 uutta tapaa tehdä partiota"— Esityksen transkriptio:

1 100 uutta tapaa tehdä partiota

2 Rahaa lippukunnan toimintaan
Partio saa osan Yhteisvastuukeräyksen tuotoista lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn Osa tästä rahasta jaetaan lippukunnille toimintaan, jolla madalletaan kynnystä harrastaa ja löydetään 100 uutta tapaa tehdä partiota. Haku on auki saakka Tuista päätetään joulukuussa kun haku on päättynyt Tukisummat maksetaan lippukunnille etukäteen Tuki on käytettävä vuosien aikana Toiminnasta on raportoitava vuoden 2018 loppuun mennessä Vain Yhteisvastuukeräykseen osallistunut lippukunta voi saada tukea, muut voivat osallistua hakuun keränneen lippukunnan kanssa Partio on ollut Yhteisvastuukeräyksen kotimainen kohde vuonna Partio saa keräystuotosta 20 prosenttia, ja tästä summasta jaetaan osa suoraan lippukuntien toimintaan. (Lippukunnat ovat myös voineet hakea seurakunnalta tukea toimintaansa. Käytännössä on siis kaksi tapaa jolla lippukunta voi saada osan keräystuotosta.) Lippukunnat voivat hakea rahaa SP:ltä. Haku on haluttu pitää mahdollisimman helppona ja hakuaikaa on jäljellä vielä saakka. Tuista päätetään joulukuussa, jonka jälkeen tuet maksetaan lippukunnille etukäteen. Rahat on käytettävä vuosien aikana ja niiden käytöstä ja toiminnan tuloksista on raportoitava vuoden 2018 loppuun mennessä tai tuki peritään takaisin. Vain keränneet lippukunnat voi saada tukea itsenäisesti. Jos lippukunta ei ole osallistunut tänä vuonna keräykseen voi se osallistua hakuun yhdessä keränneen lippukunnan kanssa.

3 100 uutta tapaa tehdä partiota
Tässä haussa lippukunnat voivat saada tukea toimintaan jolla luodaan uusia tapoja tehdä partiota ja tavoitetaan niitä lapsia ja nuoria joilla ei vielä ole harrastuksia. Tuella voi kokeilla tapaa tavoittaa uusia kohderyhmiä, lisätä tukea heille joille harrastaminen on vaikeaa tai laajentaa lippukunnan toimintaa asuinalueella jolla ei vielä partiota harrasteta. Tukea ei ole tarkoitettu lippukunnan perustoiminnan rahoittamiseen Haluamme löytää 100 uutta tapaa tehdä partiota, joiden avulla partiosta tulee entistä avoimempi, monipuolisempi ja vastaanottavaisempi!

4 Hakeminen on helppoa Hakulomake löytyy osoitteesta -> tukea lippukuntien toimintaan. Samasta osoitteesta löytyvät myös ohjeet hakemiseen, ideoita toimintaan ja UKK:n Lippukunta voi saada tukea maksimissaan 1000€ Lippukunnat voivat tehdä yhteisiä hakemuksia jolloin yhteinen potti kasvaa Tukipäätökset tehdään joulukuussa Tukipäätöksen jälkeen lippukunnan on haettava saamansa tuki etukäteen partion kululaskujärjestelmän kautta. Tämä on mahdollista 1.1.– välisenä aikana. Toiminnasta kerrotaan 100 tapaa –nettisivuilla Kun lippukunta on toteuttanut suunnitelmansa, on sen kirjoitettava lyhyt kuvaus tempauksestaan / hankkeestaan / toiminnastaan nettisivuille. Jos lippukunta ei raportoi toimintaansa vuoden 2018 loppuun mennessä, peritään maksettu tuki takaisin.

5 Hakulomakkeessa kysytään seuraavaa
Yhteystiedot Osallistuiko lippukunta (/kaikki hakuun osallistuvat lippukunnat) Yhteisvastuukeräykseen vuonna 2016 Lyhyt kuvaus siitä mihin haette tukea Yksi tai useampi teema johon toimintanne liittyy Milloin toimintanne tapahtuu (arvio) Mitä haluatte saavuttaa toiminnallanne Haettavan tuen määrä ja ranskalaisin viivoin kuvattuna mihin tuki käytetään Milloin raportoitte toiminnastanne Hakulomake löytyy osoitteesta partio.fi/yhteisvastuu -> Tukea lippukuntien toimintaan Lomake on auki asti, jonka jälkeen käsittelemme kaikki hakemukset ja teemme tukipäätökset. Lomake kannattaa täyttää niin, että siitä käy ilmi oman toiminnan tavoitteet (kannattaa vielä kerrata partion tavoitteet yhteisvastuussa: uusien kohderyhmien tavoittaminen, niiden lasten ja nuorten saaminen partioon jotka eivät vielä harrasta mitään, uusien toimintatapojen kokeileminen ym.)

6 Kohderyhmä: kuka ei vielä harrasta?
Harrastamisen kynnys voi olla korkeampi monista eri syistä Miettikää: ketkä lippukuntanne toiminnassa ovat ja ketkä alueen lapsista ja nuorista eivät ole mukana Tavallista vähemmän harrastavia ryhmiä ovat esimerkiksi Maahanmuuttajataustaiset heikommista sosio-ekonomisista lähtökohdista tulevat eri tavoin vammaiset …lapset ja nuoret On myös paljon yksinäisiä lapsia, jotka haluaisivat harrastaa mutteivat eri syistä ole aloittaneet harrastusta kovasta halusta huolimatta.

7 Lopuksi toiminnasta raportoidaan
Tuki maksetaan lippukunnille etukäteen. Kun olette toteuttaneet suunnitelmanne, on siitä raportoitava 100 tapaa -nettisivuilla. Raportti voi olla video, lyhyt teksti kuvineen tai muu tapa jolla kerrotte toiminnasta, sen tavoitteista ja siitä miten kaikki lopulta sujui.

8 Ideoita toimintaan Matalan kynnyksen kaikille avoimet metsäretket
Mitä: Eri alueiden lapsille- tai nuorille avoin päivän mittainen metsäretki. Miten: Retki kannattaa järjestää lähimetsässä, jotta kynnys mukaan lähtemiseen olisi mahdollisimman matala. Apua: Yhteistyökumppaneita kannattaa kysellä esimerkiksi kaupungin nuorisotoimesta, joilla samanlaisia retkiä jo saattaakin olla tai voitte pyytää retkelle kokonaisen koululuokan. Partiokaveri tueksi harrastamiseen Mitä: Partiolainen käy yhdessä yksinäisen ja harrastusta kaipaavan lapsen kanssa tutustumassa partioon. Miten: Partiosta kiinnostuneelle nimetään oma partiokaveri, jonka tehtävä on käydä partiossa ja auttaa lasta pääsemään mukaan porukkaan. Tutustujalle tarjotaan tarvittaessa myös lainatarvikkeita. Partiokaveri voi myös tavata vanhempia tai käydä lapsen kanssa etukäteen läpi mitä esim. koloillassa tulee tapahtumaan ja mitä partioharrastus tarkoittaa. Apua: Vastaavia tuen malleja löytyy muilta järjestöiltä. Ideoita voi katsoa esimerkiksi seuraavista tahoista: OmaKamu, Aseman lapset, SPR, MLL, Vamosnuoret.

9 Lippukunnan omat ideat
Mitä: Keksikää oma idea, jolla madaltaa harrastamisen kynnystä. Miten: Miettikää johtajien kokoontumisessa ketkä osallistuvat lippukuntanne toimintaan? onko joitain lasten ja nuorten ryhmiä joita ette vielä tavoita? Suunnitelkaa toimintaa, jonka avulla saatte esimerkiksi maahanmuuttajataustaisten nuorten joukosta uusia johtajia, laajennatte sisuryhmäänne tai viette toimintaa alueelle jolta partiolaisia ei vielä löydy. Apua: Esimerkiksi partiopotentiaalitaulukosta

10 KIITOS!


Lataa ppt "100 uutta tapaa tehdä partiota"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google