Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tekijä: Katri Oikarainen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tekijä: Katri Oikarainen"— Esityksen transkriptio:

1 Tekijä: Katri Oikarainen
1900-luvun taidemusiikki Tekijä: Katri Oikarainen

2 Yleistä 1900-luvun taidemusiikkia leimaa tyylien runsas kirjo: vuosisadan alun myöhäisromanttinen ja impressionistinen musiikki ovat esteettisesti hyvin kaukana myöhemmin syntyneistä uusista tyylisuunnista, esim. aleatorisesta, sarjallisesta tai minimalistisesta musiikista.

3 Kuvia

4 Yleistä Kun 1800-luvulle asti taidemusiikki sävellettiin käytännön tarpeisiin, usein johonkin tiettyyn tilanteeseen ja edellisten sukupolvien säveltämää musiikkia esitettiin vain harvoin, alkoi romantiikan aikana muotoutua keskeinen klassisen musiikin ohjelmisto, joka aluksi ulottui klassismiin ja myöhemmin laajeni barokkimusiikkiin. Tämä 1800-luvulla alkanut suuntaus jatkui luvulla.

5 1900-luvun vaihteen musiikin sävelkieli oli vielä pohjimmiltaan tonaalista.
1900-luvun vaihteen vallitseva musiikkityyli oli myöhäisromantiikka tai jälkiromantiikka, joka jatkoi 1800-luvun romantiikan perinteitä.

6 Maailmansotien välisenä aikana musiikki muuttui edelleen yhä monimuotoisemmaksi. Schönberg ja hänen oppilaansa sävelsivät atonaalista tai kaksitoistasäveljärjestelmään pohjautuvaa musiikkia. Uutena suuntauksena syntyi uusklassismi, jolla oli suuri vaikutus ajan säveltäjiin.

7

8

9 Musiikki näytteitä kQ

10 http://www.lyseo.edu.ouka.fi/suomimusa/runk o.html


Lataa ppt "Tekijä: Katri Oikarainen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google