Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Sivistystoimialan ajankohtaiskatsaus helmikuu/2017

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Sivistystoimialan ajankohtaiskatsaus helmikuu/2017"— Esityksen transkriptio:

1 Sivistystoimialan ajankohtaiskatsaus helmikuu/2017
Kasvatus- ja opetuslautakunta 15.3.

2 Taloustilanne 1-2/2017 Päivähoito-maksut! Palvelu-setelit!

3 Toiminnan ja talouden tilanne
Talousarviossa noin kahden miljoonan euron haaste maaliskuun arvion perusteella. Miljoonan euron taustalla on päivähoitomaksujen väheneminen, koska 1.3. tulee voimaan maksujen alentuminen eikä korotus kuten talousarviota tehtäessä arvioitiin. Toisen miljoonan taustalla on avustusten kasvun lisääntyminen, koska palveluseteleiden kysyntä on pysynyt suurena. Muilta osin kokonaistilanne on tasapainossa.

4 Eräiden toimintojen siirto maakuntauudistuksen yhteydessä

5 Luolavuoren koulun aamu- ja iltapäivätoiminnan siirto
Hyvinvointitoimiala on järjestänyt Luolavuoren koulun aamu- ja iltapäivätoimintaa. Hyto on irtisanonut hyvässä yhteistyössä Toivolankadulla olevat tilat kesään Toimintaa voidaan jatkaa Luolavuoren koulussa, jolloin vältytään yhdeltä kuljetukselta. Koko toiminta perustuu perusopetuslakiin, jota maakuntahallinto ei tule jatkossa vuoden 2019 jälkeen soveltamaan Toiminta on perusteltua siirtää muun sivistystoimialan yhteyteen vuoden etupainotteisesti eli 2018 alusta. Asia tulee ottaa huomioon sosiaali- ja terveyslautakunnan sekä kasvatus- ja opetuslautakunnan vuoden 2018 talousarviota valmisteltaessa. Sivistystoimiala ei edelleenkään vastaa vammaisten lasten kuntoutuksesta. Siirrolla ei ole htv-vaikutusta, talousarviovaikutus on euroa.

6 Koulupsykologien siirto
Koulupsykologitoiminta siirrettiin pari vuotta sitten hyvinvointitoimialan yhteyteen. Maakuntalakien valmistelun yhteydessä on kuitenkin päädytty siihen, että koulupsykologit jäävät kuntiin. Luonnollinen ratkaisu on, että he toimivat jatkossa sivistystoimialalla. Toiminta on perusteltua siirtää muun sivistystoimialan yhteyteen vuoden etupainotteisesti eli 2018 alusta. Asia tulee ottaa huomioon sosiaali- ja terveyslautakunnan sekä kasvatus- ja opetuslautakunnan vuoden 2018 talousarviota valmisteltaessa. YT-menettely toteutetaan elokuussa 2017. Siirron kustannusvaikutus on xxxx euroa ja n. 20 henkilötyövuotta.


Lataa ppt "Sivistystoimialan ajankohtaiskatsaus helmikuu/2017"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google