Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

(1) YHTEISKUNNALLISEN VUOROVAIKUTUKSEN TOIMENPIDEOHJELMA 2012 – 2017

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "(1) YHTEISKUNNALLISEN VUOROVAIKUTUKSEN TOIMENPIDEOHJELMA 2012 – 2017"— Esityksen transkriptio:

1 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON YHTEISKUNNALLISEN VUOROVAIKUTUKSEN NEUVOSTON KOKOUS 25.10.2012
(1) YHTEISKUNNALLISEN VUOROVAIKUTUKSEN TOIMENPIDEOHJELMA 2012 – 2017 (2) YVV-BAROMETRITYÖSKENTELY

2 YHTEISKUNNALLISEN VUOROVAIKUTUKSEN TOIMENPIDEOHJELMA
(1) YHTEISKUNNALLISEN VUOROVAIKUTUKSEN TOIMENPIDEOHJELMA

3 Perintö edelliseltä neuvostolta:
ESITYS YHTEISKUNNALLISEN VUOROVAIKUTUKSEN TOIMENPIDEOHJELMAKSI 2012 – 2017 (1) Johtaminen Yhteiskunnallista vuorovaikutusta ja vaikuttavuutta läpäisevästi kaikella toiminnalla ja täsmäiskuin. (2) Resurssit Resurssit toimintaan tehokkaasti yliopiston sisäistä ja ulkoista rahoitusta yhdistelemällä. (3) Kehittämisen painopistealueet strategiakaudelle Uusien sidosryhmäyhteistyön toimintamallien kehittäminen. Systemaattinen innovaatio-ekosysteemin edistäminen. Yrittäjyys- ja innovaatiokoulutuksen vahvistaminen. Sidosryhmälähtöisyyden vahvistaminen. Hankeyhteistyön syventäminen. (4) Seuranta ja arviointi Tehokasta ja reaaliaikaista seurantaa arvioinnin ja kehittämisen tueksi.

4 (2) YVV -TASOMITTAUS 2011

5

6

7

8

9 Barometrimittarit 2012 : (I) Sidosryhmille tuotetut palvelut (1) Koulutuspalvelut sidosryhmille (2) Julkaisut sidosryhmille (3) Asiantuntijapalvelut (II) Innovaatioiden tuottaminen, testaus ja kaupallistaminen (4) Soveltava tutkimus- ja kehittämistoiminta (5) Sidosryhmille tuotetut opinnäytetyöt (6) Kaupalliset oikeudet (7) Spin- off -yrittäjyys (III) Tutkintokoulutuksen integroituminen työmarkkinoille (8) Koulutuksen työmarkkinaosuvuus (9) Opiskelijoiden työmarkkinavalmiuksien vahvistaminen (IV) Kokeiltavat mittarit (10) Aluevaikuttavuuden indeksi (11) Tapahtumat sidosryhmille (12) Työmarkkinavalmiuksia edistävä sivuaineopetus (13) Monialainen tutkimus- ja kehittämistyö (14) Infrastruktuurin hyödyntäminen sidosryhmäyhteistyössä

10 Barometrimittarit 2012 : Barometrimittareiden edellyttämää aineistoa ei ole saatavilla suoraan tietojärjestelmistä vielä vuonna > käynnistetään tiedontuotanto yksiköissä mahdollisimman pian ja alkuvuodesta 2013 pyydetään lopulliset tiedot hallituksen katselmusta varten webropol -kyselyllä. Barometrin kehitystyötä yhdessä yksiköiden ja yliopiston tiedon tuottajien sekä OKM:n kanssa jatketaan. Yhteistyötä tehdään käynnissä olevien kehityshankkeiden kanssa (TUTKA, opintorekisteri, SAP, IDM, asiakkuuksien hallinta) Selvitetään mahdollisuuksia kehityshankkeisiin mm. työllistymiseen liittyvien tietokantojen rakentamiseksi.

11 TEHOKASTA JA REAALIAIKAISTA SEURANTAA ARVIOINNIN JA
KEHITTÄMISEN TUEKSI. Yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen mittaaminen ja arviointi edellyttävät jatkokehitystä. Yvv-barometrin ja itsearviointikehikon kehittämis- ja jalkauttamistyötä jatketaan. Nämä välineet konkretisoivat osaltaan yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen tavoitteenasettelua sekä tukevat sen johtamista ja viemistä käytännön toimintaan. Mittareiden ja barometrikokonaisuuden kehittämisessä tehdään yhteistyötä kansallisesti ja kansainvälisesti. Yvv-toiminnan mittaaminen edellyttää reaaliaikaista ja muuhun tiedonhallintaan integroitua tiedonkeruuta. Yliopiston hallinto tekee päätöksen yvv -barometrimittareista ja yksiköiden osalta varmistetaan tiedontuotanto. Sähköisiä järjestelmiä (Tutka, SAP, Kota, Korppi jne.) kehitetään siten, että niistä saadaan tarvetta vastaavaa yvv-tietoa kohtuullisella vaivalla ja reaaliaikaisesti. Lähtökohtana tiedon tuotannolle on, että samoja tietoja kerätään vain kerran. Yvv-neuvoston suosittamiksi erityisiksi seurantakohteiksi otetaan: a) yliopiston saama yritysrahoitus, b) sidosryhmien kanssa tehdyt opinnäytetyöt ja c) yliopistolähtöiset yritykset (spin off). Osana seurantaa ja arviointia kehitetään asiakaspalautejärjestelmää. Asiakaspalautteesta muodostetaan luonnollinen osa sidosryhmätyöskentelyä. Asiakaspalautteen keräämisestä pyritään tekemään optimaalisesti tarvittavaa tietoa tuottavaa, mutta mahdollisimman vähän sidosryhmiä rasittavaa.

12 Toivo Takala Erikoissuunnittelija Jyväskylän yliopisto 050 562 0419
Jari Ritsilä Johtava tutkija Jyväskylän yliopisto Puhelin:


Lataa ppt "(1) YHTEISKUNNALLISEN VUOROVAIKUTUKSEN TOIMENPIDEOHJELMA 2012 – 2017"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google