Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Johdanto Auschwitz, Hirosima, Stalinin vainot ja Ruandan kansanmurha ovat esimerkkejä historiallisista valintatilanteista. Niissä kaikissa on kysymys ennen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Johdanto Auschwitz, Hirosima, Stalinin vainot ja Ruandan kansanmurha ovat esimerkkejä historiallisista valintatilanteista. Niissä kaikissa on kysymys ennen."— Esityksen transkriptio:

1 Johdanto Auschwitz, Hirosima, Stalinin vainot ja Ruandan kansanmurha ovat esimerkkejä historiallisista valintatilanteista. Niissä kaikissa on kysymys ennen kaikkea arvoista– siitä mitä on hyvä elämä. Miten me valitsemme/arvotamme asiat, mikä on hyvää/pahaa - oikein/väärin. Näitä kysymyksiä tutkii filosofinen etiikka. Moraali on osa jatkuvasti muuttuvaa tapaamme kohdata maailma, olla osana maailmaa ja ennen kaikkea kiinteä osa ihmisyyttämme. Moraali liittyy yksilön käytännön elämän tilanteissa tekemiin valintoihin. Teko on moraalinen jos tekijällä on kyky ja mahdollisuus harkintaan eri vaihtoehtojen välillä, eikä hän ole pakkotilanteessa. Moraali ja moralismi ovat eri asioita. Moralismissa on kyse pikemminkin ”tapakasvatuksesta” kuin eettisestä pohdinnasta. Pohdi: Pystymmekö tekemään eron hyvän ja pahan, oikean ja väärän välillä?


Lataa ppt "Johdanto Auschwitz, Hirosima, Stalinin vainot ja Ruandan kansanmurha ovat esimerkkejä historiallisista valintatilanteista. Niissä kaikissa on kysymys ennen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google