Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

1lk vanhempainilta 16.8.2017.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "1lk vanhempainilta 16.8.2017."— Esityksen transkriptio:

1 1lk vanhempainilta

2 Ryhmäytymistä Tutustumista Yhdessä olemista
Toisten huomioimista; reiluus ja rehellisyys Erilaisuuden hyväksymistä Sääntöjen noudattamista eri tilanteissa Turvallisuutta, onnistumisia, oppimista Halu/ilo oppia ja harjoitella Usko omiin kykyihin Luokan ilmapiiri Sopivasti iloa ja työntekoa!

3 Tuntijako Äidinkieli 7h Matematiikka 3h Ympäristöoppi 2h Kuvataide 1h
Käsityöaskartelu 2h Englanti 1h Liikunta 2h Musiikki 2h Uskonto, ortodoksiuskonto ja elämänkatsomustieto 1h

4 Koulun muita aikuisia Ohjaajat Tanja ja Mia
Erityisopettaja Saara Lehtola Musiikinopettajat Minna, Marika ja Jaana Ev.lut.uskonto Minna Ort.uskonto Kaisa Karvonen Elämänkatsomustieto Rixi Saatsi Terveydenhoitaja Katja Myllynen Oppilashuollonohjaaja Meri Tissari Psykologi Iina Karma

5 Läksyt Läksyjä annetaan joka päivä, paitsi perjantaina
Leima tehdystä työstä Unohtunut läksy annetaan ”laiskanläksyksi” Läksyn unohtaminen tai koulusta myöhästyminen ei ole maata kaatava juttu. Vasta toistuvana tapana asiaan puututaan. Jos läksy on tarkistettu kotona, laittakaa siihen oikeinmerkki. Jos on poissa, läksyt selvitetään kaverilta (ilmoittakaa opelle kenen kaverin mukana läksyt) tai opettajalta. -Sopiva rauhallinen paikka/tila. -Ei pikkusiskojen/velien häirintää. -Aika perheen rutiineihin. -Ei säännöllisesti IPssä. -Lukuläksy aina kotona. -Jos säännöllisesti tarvitsee paljon aikuisen apua, siitä ilmoitus koululle. -Aikaa läksyjentekoon n. ½ tuntia.

6 Poissaolot Jos oppilas on poissa, siitä ilmoitetaan opettajalle tekstiviestillä opettajan henk.koht. puhelimeen. Poissaoloviestejä ei kuitata. Poissaoloajan tehtävät ja läksyt tehdään kotona. Ylimääräiset vapaat anotaan loma-anomuksella. 1-3 pv myöntää oma opettaja. Vararehtori myöntää pidemmät lomat. Muistakaa, että yhdestäkin päivästä tehdään loma-anomus. Loma-anomuksen voi tulostaa koulun pedanet - sivulta tai pyytää opettajalta.

7 Arviointi Uusi OPS uudisti arviointia. Käytössä Minun maailma-vihko.
Oppilaan oma itsearviointi ja vertaisarviointi ovat suuremmassa roolissa. Myös oppilas arvioi omaa työskentelyprosessiaan ja käyttäytymistään, ei ainoastaan lopputulosta. Tuntiaktiivisuus, vihkotyö, pienet testit ja kokeet. Väliarviointi suoritetaan arviointikeskusteluna marras-joulukuussa. Lukuvuosiarviointi on sanallinen arviointi.

8

9 Tieto kulkee puolin ja toisin…
Pääasiassa viestitämme Wilman kautta tai soittamalla. Kiusaamistapaukset ilmoitetaan puolin ja toisin välittömästi, jotta asioihin päästään heti puuttumaan. Ottakaa aina yhteyttä, jos jokin asia mietityttää tai ihmetyttää. Meillä on oikeus selvittää vain koulussa tapahtuneet. Lain mukaan edes koulumatka ei kuulu koulun toimivaltaa. MUTTA…

10 Jos perheessä tapahtuu isoja asioita, on koulussa siitä hyvä tietää.
Jos oppilas ei voi osallistua koululiikuntaan, siitä tulee ilmoittaa opettajalle. Jos lasta on lääkittävä koulupäivän aikana, esim. särkylääkkeellä, ilmoittakaa siitä ja laittakaa lääke reppuun. Omin päin emme voi lasta lääkitä.

11 Kotiväen muistilista koululaisen kotiin
Anna lapselle mahdollisuus positiiviseen asenteeseen – älä puhu lapsen kuullen koulusta tai opettajasta negatiivisesti. Aseta rajat ja pidä niistä kiinni. Uskalla tuottaa lapselle pettymyksiä. Huolehdi lapsen perustarpeista; nukkuminen, syöminen, säänmukainen vaatetus ja turvallisen elinympäristön luominen. Tarkista päivittäin, mitä läksyjä lapselle on tullut – osallistu.

12 http://www.mll.fi/vanhempainnetti/tietokulma/koulu/koulu_alk aa/
Ole kiinnostunut lapsesi koulupäivästä – kysy, kuuntele ja keskustele. Ole yhteydessä mieltä askarruttavissa asioissa – älä pelkästään odota yhteydenottoa. Vapaa-ajalla tapahtuneet ristiriitatilanteet selvitetään kotoja ja koulussa tapahtuneet koulussa. Älä laita sairasta lasta kouluun – muista myös ilmoittaa heti aamulla poissaolosta. Luota opettajan ammattitaitoon oppimiseen liittyvissä asioissa. Suosittelemme tutustumaan myös alla olevaan linkkiin, josta löytyy paljon hyviä ajatuksia ja vinkkejä koululaisen arkeen ja kotiin. aa/

13 Luokan käytänteitä Oppilaalle tarjotaan tarvittaessa tukiopetusta.
Luokassa on osalla oppitunneista mukana koulunkäynninohjaaja Tanja tai Mia. Tilapäisesti ja sovitusti voi tulla opiskelemaan toiseen jakoryhmään. Kirjoihin saa jäädä virheitä, työn tekeminen ja harjoittelu on tärkeintä. Kirjastoauto käy maanantaisin, saa lainata kolme kirjaa. Maistetaan kaikkia ruokia, ”pakkosyöntiä” ei ole. Xylitol-pastillit saa tuoda kouluun omaan käyttöön. Yli luokkarajojen tapahtuvaa opetusta on päivittäin. Kavereiden luo menot on sovittava etukäteen. Puhelin on repussa koulupäivän ajan. Opiskelussa käytetään apuna tabletteja.

14 Koulumatkat Turvallinen koulutie
Vakuutus voimassa vain kuljettaessa suoraan koulusta kotiin. Linja-autossa asiallinen käytös!! Pyöräily ekaluokalla kotiväen harkinnan mukaan. Jos lapsi pyöräilee, hän käyttää kypärää!!

15 Äidinkieli Säännöllinen lukemisen harjoittelu on tärkeää kaikille, myös lukutaitoisille. Lukuläksy luetaan aina kotona kolmeen kertaan, joista vähintään yksi kerta ääneen aikuiselle. Kirjainten suunnat ovat kirjoittamisessa tärkeitä. Lukekaa lapselle!

16 Matematiikka Syyslukukaudella haluamme opiskella matematiikkaa toiminnallisesti ilman oppikirjoja. Oppilailla on matematiikan vihkot – syyslukukauden oppisisällöt löytyvät vihkon etusisäkannesta sekä toiminnallisia välineitä varten olevat matikkalaatikot. Matematiikasta tulee läksyä monisteena tai vihkotehtävinä.

17 Ja vielä … Nimet kaikkiin vaatteisiin ja varusteisiin!
Valitaan vanhempainyhdistyksen yhdyshenkilö. Kouluun pieni muovimuki. Pahvikansio reppuun. Syksyn aloitamme ulkoliikunnalla. Näinä päivinä oppilaalla on hyvä olla liikuntaan soveltuvat vaatteet sekä lenkkarit. Sisäliikuntavarusteet voi olla koululla varalta, niille tarkoitetussa pussissa. Koulukummitoiminta.

18 Luokalla on oma nettisivu
Kiva koulu-ohjelma käytössä =kiusaamista vastustava ohjelma Versotoiminta =pienten riitojen ja kahnausten selvittelyä sovittelijaoppilaiden johdolla

19 Päivämääriä Koko koulun vanhempainilta viikolla ti 29.8. klo 18.00
Kodin ja koulunpäivä pe 29.9. Sisälle suojautumisharjoitus klo 11.10 Nukketeatteri Sytkyt vierailee to 24.8. Koulurauhan julistus to 24.8.


Lataa ppt "1lk vanhempainilta 16.8.2017."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google