Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mielenterveyden häiriöt

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mielenterveyden häiriöt"— Esityksen transkriptio:

1 Mielenterveyden häiriöt

2 Mielenterveyde nhäiriöt ovat yleisiä
Mielenterveyde nhäiriöt ovat yleisiä. Niihin liittyy voimakas psyykkisen, fyysisen ja sosiaalisen toimintakyvyn lasku. Mielenterveyde nhäiriöitä osataan hoitaa yhä paremmin.

3 Mieli sairastuu niin kuin kehokin
. Vuosittain 1-2 sadasta sairastuu mielenterveydenhäir iöihin. Ne voivat ilmetä monella tavalla. Muutaman päivän alakuloisuus kuuluu normaaliin arkeen. Siitä ei kannata huolestua.

4 Masennus Masennus eli depressio on yleisin mielentilaahäiriö. Masennus voi olla lievää, keskivaikeaa ja vaikeaa. Lähes joka viides henkilö kärsii jonkin sortin masennuksesta. Usein masennus liittyy elämänmuutoksiin (esim. läheisen kuolema) tai runsaaseen päihteiden käyttöön.

5 Vaikeaan masennuksen sairastunut henkilö on kärsinyt oireista jo viikkoja tai jopa kuukausia. Tällöin tarvitaan ammattilaisen tai läheisen hoitoa, tukea ja apua.

6 Ahdistuneisuushäiriöt
Ahdistuneisuuden tai jännittämisen tunne ennen esityksen pitämistä tai esiintymistä on normaalia. Mutta jos oireet jatkuvat viikkoja tai kuukausia, joka aiheuttaa voimakasta tuskaisuutta ja muita voimakkaita tunteita.

7 Paniikkihäiriö Paniikkihäiriöstä kärsivät saavat kohtauksia, joiden aikana ahdistus tuntuu sietämättömältä. Oireet: Pakokauhu, sydämen tykytys, kuoleman pelko, hikoilua, myös sekoamisenpelko ja epätodellinen olo. Paniikkihäiriö kohtauksia on vaikea ennakoida ja ne kestävät usein miten alle 30min.

8 Kaksisuuntainen mielialahäiriö
Ihminen kokee elämänsä aikana usein toistuvia depressiivisiä ja maanisia sairausjaksoja. Sairaus puhkeaa tavallisimmin vuotiaana. Perintötekijät lisäävät sairastumis riskiä. Vaikeisiin masentumis jaksoihin voi liittyä unihäiriöitä, syyllisyyden tunteita ja toivottomuutta ja itsemurha-ajatuksia ja- yrityksiä.

9 Skitsofrenia Sairastunut kokee harhaluuloja ja aistiharhoja. Hän saattaa kokea kuulevansa erikoisia ääniä tai olevansa joku toinen. Puhe voi olla epäselvää ja omituisesti asiasta toiseen hyppelehtivää. Suomessa sairastaa skitsofreniaa runsaat ihmistä.

10 Psykoosit tulille Siihen sairastuneelle todellisuudentaju on hämärtynyt vakavasti. Psykoosissa käyttäytyminen ja usein myös puhe on sekavaa. Siihen sairastunut tarvitsee välitöntä apua ja hoitoa.

11 väittämät Joka kolmas kärsii masennuksesta
Paniikkihäiriö kohtauksen voi ennustaa. Psykoosissa puhe on pirteää ja monipuolista ja selvää.


Lataa ppt "Mielenterveyden häiriöt"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google