Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Raportointiohjeen muutokset 2017

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Raportointiohjeen muutokset 2017"— Esityksen transkriptio:

1 Raportointiohjeen muutokset 2017

2 Mikä on samaa? Raportointiohjeisiin pääsee edelleen Studentin etusivun pikalinkeistä. Edelleen noudatetaan Harvardin systeemiä. Jo aloitetut tehtävät tai opinnäytetyöt voi viedä loppuun vanhoilla ohjeilla (tieto 7.1.). Kahden korkeakoulun uudistuessa on päädytty kompromissiin, jossa kummankin koulun parhaimmat käytännöt otetaan käyttöön. Edelleen käytetään tekstipohjia, jotka tallennetaan itselle, avataan omista tiedostoista ja kirjoitetaan päälle. Seuraavissa dioissa on muutokset. Merkittävät muutokset on korostettu nuolilla.

3 Muutoksia Mamkin ohjeisiin: liitteiden, kuvien ja taulukoiden otsikointi
Ei lihavointia, sanat taulukko, kuva ja liite pienin kirjaimin Kuva 1. Opinnäytetyöprosessin vaiheet (Heikkinen ym. 2013) Viitteen voi upottaa osaksi virkerakennetta: ”Kuvassa 1 on esitetty opinnäytetyöprosessin vaiheet ideavaiheesta julkaisuvaiheeseen. Prosessi on jaettu viiden opintopisteen suorituksiin, ja prosessia vievät eteenpäin raportointi ja palaute.” Kuvaviite voi olla myös sulkeissa: ”Opinnäytetyöprosessi voidaan jakaa viiteen vaiheeseen, jotka ovat idea-, suunnittelu-, toteutus-, arviointi- ja julkaisuvaiheet (kuva 1).”

4 Muutoksia Mamkin ohjeisiin: liitteiden, kuvien ja taulukoiden otsikointi
Liitteet otsikoidaan pelkästään sanoilla liite ja numero, esim. Liite 2 Jos liitteessä on useita sivuja, merkintä Liite 1/2 tarkoittaa ensimmäisen liitteen toista sivua. kuvien ja taulukoiden otsikoissa fonttikoko 10 tiivistelmien, kuvaselosteiden ja liitteiden tekstin riviväli 1 Huom. muuttunut

5 Muutoksia Mamkin ohjeisiin: lähdeluettelo
Huom.muuttunut ei julkaisuvuotta: vuosiluvun tilalle merkitään s.a. (sine anno eli ilman vuotta). Tekijöiden etunimien alkukirjainlyhenne riittää, kunhan muistat merkitä kirjaimen jälkeen aina pisteen lyhentämisen merkiksi. Lähdeluettelo kirjoitetaan alkaen uudelta sivulta sekä tehtävissä, raporteissa että opinnäytteessä. Esimerkki 1. KÄYTETTÄVÄT VÄLIMERKIT Sukunimi, Etunimen ensimmäinen kirjain. Vuosi. Teoksen otsikko ja mahdollinen alaotsikko. Painostieto, jos ei ensimmäinen painos. Kustantajan kotipaikka: Kustantaja/julkaisija. Hirsjärvi, S., Remes, P. & Sajavaara, P Tutki ja kirjoita. 15.–17. painos. Helsinki: Tammi.

6 Muutoksia Mamkin ohjeisiin: lähdeluettelo
Esimerkki 2. TOIMITTAJANA HENKILÖ TAI JULKAISIJAYHTEISÖ Kielitoimiston oikeinkirjoitusopas Helsinki: Kotimaisten kielten tutkimuskeskus. (Kotimaisten kielten tutkimuskeskus Kielitoimiston oikeinkirjoitusopas. Helsinki.) Ruusuvuori, J., Nikander, P. & Hyvärinen, M. (toim.) Haastattelun analyysi. Tampere: Vastapaino. Esimerkki 4. EI VUOSILUKUA Halton oy s.a. CBH-aktiivipalkki. Tuote-esite. Esimerkki 4. SAMAN TEKIJÄN SAMANA VUONNA ILMESTYNEET LÄHTEET (erotellaan pienellä kirjaimella a, b, c…, kirjain kirjoitetaan vuoteen kiinni. Kohdat aakkostetaan otsikon mukaan.)

7 Muutoksia Mamkin ohjeisiin: lähdeluettelo
Esimerkki 6. ARTIKKELI LEHDESSÄ: Sukunimi, Etunimen ensimmäinen kirjain. Vuosi. Artikkelin otsikko. Lehden nimi (kursivoituna) lehden numero, sivut. (jos ei kirjoittajaa, hakusanaksi artikkelin nimi) Jensen, K. L., Toftum, J. & Friis-Hansen, P A Bayesian network approach to the evaluation of building design and its consequences for employee performance and operational costs. Building and Environment 44, 456–462.

8 Muutoksia Mamkin ohjeisiin: lähdeluettelo
Huom. muuttunut Esimerkki 13. SÄHKÖINEN LÄHDE Sukunimi, Etunimen alkukirjain. Päivitysvuosi. Dokumentin otsikko. Julkaisutyyppi. Mahdollinen päivitystieto. Saatavissa: osoite (hyperlinkkinä) [viitattu viittauspäivämäärä]. Aalto, T Miten työympäristö tukee työntekoa – ihmiskoe. Blogi. Saatavissa: [viitattu ]. Esimerkki 14. LÄHTEELLÄ EI OLE HENKILÖKIRJOITTAJAA Dokumentin otsikko. Päivitysvuosi. Julkaisija. Julkaisutyyppi. Mahdollinen päivitystieto. Saatavissa: osoite [viitattu viittauspäivämäärä]. Fysioterapian johtaminen Suomen fysioterapeutit. WWW-dokumentti. Saatavissa: [viitattu ]. Kauppapolitiikan tavoitteet ja välineet Ulkoasiainministeriö. WWW-dokumentti. Saatavissa: contentlan=1&cul ture=fi-FI [viitattu ].

9 Muutoksia Mamkin ohjeisiin: lähdeluettelo
Usein kirjoittajaa vailla olevat lähteet ovat erilaisten yhteisöjen ja yritysten verkkosivuja. Lähdeluettelomerkintä voidaan tällöin aloittaa myös julkaisijalla (piste perään ennen vuosilukua): Nokia Tietoa meistä. WWW-dokumentti. Saatavissa: [viitattu ]. Esimerkki 16. SÄHKÖINEN KIRJA Sähköisen kirjan koko osoite merkitään vain, jos se avoimesti saatavilla. Sen sijaan verkkolähteestä, jonne pääsee salasanan takana olevan suljetun palvelun kautta, osoitteeksi merkitään vain kirjaston verkko-osoite. Fishman, R The rise and fall of suburbia. E-kirja. Chester: Castle Press. Saatavissa: [viitattu ].

10 Muutoksia Mamkin ohjeisiin: viitteet
Esimerkki 4. SUORA LAINAUS (ensisijaisesti lainausmerkeillä, mutta myös kursiivia voi käyttää. Pitemmissä lainauksissa voi tekstin sisentää sarkaimen verran ja käyttää riviväliä 1. Tuolloin ei lainausmerkkejä tarvitse käyttää.) Esimerkki 10. LAIT, ASETUKSET, KOMITEAMIETINNÖT JA DIREKTIIVIT (Lähdeviitemerkinnöissä lain nimet kirjoitetaan aina isolla alkukirjaimella, mutta juoksevassa tekstissä pienellä kirjaimella. Kun viitataan lakiin, ensimmäisellä viittauskerralla voi mainita lain säätöajankohdan ja numeron. Myöhemmin viittaukset sisältävät vain lain nimen ja kohdan.)

11 Muutoksia Mamkin ohjeisiin: tekstipohjat
Sisällysluettelon otsikko on SISÄLLYS. Huom.


Lataa ppt "Raportointiohjeen muutokset 2017"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google