Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Monipuolista tietoa nuoren elämään liittyvistä asioista yhdestä paikasta asuminen, opiskelu, työ, terveys, miten maailmalle, vapaa-aika ja niin edelleen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Monipuolista tietoa nuoren elämään liittyvistä asioista yhdestä paikasta asuminen, opiskelu, työ, terveys, miten maailmalle, vapaa-aika ja niin edelleen."— Esityksen transkriptio:

1 monipuolista tietoa nuoren elämään liittyvistä asioista yhdestä paikasta
asuminen, opiskelu, työ, terveys, miten maailmalle, vapaa-aika ja niin edelleen voit etsiä tietoa itse tai saada yksilöllistä ohjausta ja neuvontaa tietoa saat nuorisotiedotuspisteestä, netistä, sähköpostilla, puhelimella, kirjeellä > nuorisotiedotuspisteet, www-sivut, yhteystiedot kaikki tieto yhdestä paikasta erilaisia valinnan mahdollisuuksia ammattitaitoista neuvontaa tarvittaessa ilmaiseksi nuorisotiedotus – mitä palveluita sinulle on tarjolla ja mitä hyötyä niistä on?

2 Nuorisotiedotuksen periaatteet
Perustuvat ERYICA:n (European Youth Information and Counselling Agency) nuorisotiedotussuositukseen

3 -Nuorisotiedotuspalveluiden tulee olla kaikkien nuorten käytettävissä.
-Tieto on kaikkien nuorten saatavilla tasapuolisesti riippumatta heidän elinolosuhteistaan, asuinpaikastaan tai yhteiskunnallisesta asemasta. -Nuorille tarjottava tieto perustuu yksinomaan tiedon käyttäjien ilmaisemiin toiveisiin ja tarpeisiin vailla muita hyötynäkökohtia. Tiedotus kattaa kaikki nuoria kiinnostavat alat.

4 Jokainen asiakas saa yksilöllistä palvelua, ja tiedon tarjonta on suhteutettu kysyntään.
Nuorisotiedotuspalvelut ovat vapaasti nuorten käytettävissä (ilman ajanvarausta). Nuorisotiedotuksessa ja -neuvonnassa kunnioitetaan yksilön tietosuojaa ja asiakassuhteen luottamuksellisuutta.

5 Tiedotuspalvelut ovat ilmaisia käyttäjille.
Nuorille tarjotaan puolueetonta, luotettavaa, kattavaa, tuoretta ja helposti sovellettavaa tietoa. Tiedotuspalveluista vastaa erikoiskoulutuksen saanut henkilökunta. Tieto on kerätty useista eri tietolähteistä (tiedon puolueettomuus).

6 Tiedonvälitys ei palvele aatteellisia, poliittisia tai kaupallisia hyötynäkökohtia.
Mikäli käytössä on maksettua ja/tai sponsoroitua mainontaa, tarjottavan tiedon riippumattomuus on taattu.

7 Nuorisotiedotuksen historia
lähtökohtana vuoden 1968 tapahtumat Euroopassa -> ”Euroopan hullu vuosi” keskeinen ajatus: nuorilla oikeus tietoon muutamissa keski-Euroopan maissa (Ranska, Belgia…) alkoi syntyä nuorille suunnattuja tiedotus- ja neuvontapalveluita. ensimmäiset keskukset eri maissa

8 Eurooppalaisen verkoston synty
ensimmäinen eurooppalainen nuti-seminaari Marly-le-Roissa (Ranskassa) 1985 nuorisoministerikonferenssi 1985: suositus nuorisotiedotuksen eurooppalaisesta yhteistyöstä yhteistyöjärjestö ERYICA (European Youth Information and Counselling Agency) perustettiin huhtikuussa 1986 nykyään mukana 38 maata ja noin 7000 pistettä

9 Nuorisotiedotus Suomessa
Kompassi Helsinkiin 1983 Nuorisotietopankki-verkkopalvelu 1987 nuorisotiedotusjaosto KaKeen (nykyisin Allianssi) 1988 Suomi liittyi ERYICA:an 1989 opetusministeriön suositus kunnille 1990 90-luvun alussa alle 10 nuorisotiedotus- ja neuvontapistettä, nyt lähes 30 eri puolilla Suomea ja lisäksi verkkopalveluita              

10 Nykytila mahdollisesti nuorisotiedotus- ja neuvontapalvelut sisällytetään nuorisotyölakiin yhdeksi kunnan nuorisotyön peruspalveluksi yksi väline saada tietoa ja osallistua nuoria koskettaviin asioihin


Lataa ppt "Monipuolista tietoa nuoren elämään liittyvistä asioista yhdestä paikasta asuminen, opiskelu, työ, terveys, miten maailmalle, vapaa-aika ja niin edelleen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google