Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

RAVINTO. Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukainen ruoka edistää terveyttä. Runsasta ja vaihtelevaa kasvisten syöntiä suositellaan ja kovan rasvan, suolan.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "RAVINTO. Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukainen ruoka edistää terveyttä. Runsasta ja vaihtelevaa kasvisten syöntiä suositellaan ja kovan rasvan, suolan."— Esityksen transkriptio:

1 RAVINTO

2 Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukainen ruoka edistää terveyttä. Runsasta ja vaihtelevaa kasvisten syöntiä suositellaan ja kovan rasvan, suolan ja alkoholin käyttöä tulisi rajoittaa. Suosituksen mukaan hiilihydraateista tulisi saada 55-60 %, rasvasta 30 % ja proteiinista 10-15 % päivittäisestä energiasta. Ruuan pitäisi olla vaihtelevaa ja eri värisiä kasviksia pitäisi syödä päivittäin. Näin turvataan riittävä vitamiinien ja kivennäisaineiden saanti. Suomalaiset saavat vitamiineja ja kivennäisaineita mm. täysjyväviljoista ja maitotuotteista. Kuituja pitää saada minimissään 25 grammaa päivässä.

3 Rasvan laadulla on merkitystä. Suosi pehmeitä rasvoja ja vältä kovia. Suomalaisten paino on kaukana suosituksen mukaisista painorajoituksista. Yli puolet työikäisistä naisista ja yli kolmannes miehistä on ylipainoisia Suomessa. Suomalaisilla on taipumus lihoa ikääntyessä, kuitenkin myöskään alipainoisuus ei ole hyväksi. Keskivartalolihavuus, eli omenalihavuus on erittäin haitallista ja siinä on riski sairastua esimerkiksi sydänsairauksiin ja 2. tyypin diabetekseen. Lihominen ja liikunnanpuute altistaa myös monille syöville.

4 Terveellisen ruokavalion avaimet: -Syö ja liiku niin, että paino ei nouse -Suosi pehmeitä rasvoja -Suosi hyviä hiilihydraatteja -Syö puoli kiloa kasviksia ja hedelmiä päivässä -Vähennä suolan käyttöä -Vältä punaisen lihavalmisteiden runsasta käyttöä -Käytä alkoholia kohtuullisesti

5 Lähteet - Vita1 - terveyskirjasto.fi


Lataa ppt "RAVINTO. Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukainen ruoka edistää terveyttä. Runsasta ja vaihtelevaa kasvisten syöntiä suositellaan ja kovan rasvan, suolan."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google