Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Hanna, Ada ja Siiri M.  Fyysinen riippuvuus on tyypillinen ihmisille, jotka käyttävät lääkkeitä ja päihteitä.  Käyttäjän elimistö on tottunut aineeseen,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Hanna, Ada ja Siiri M.  Fyysinen riippuvuus on tyypillinen ihmisille, jotka käyttävät lääkkeitä ja päihteitä.  Käyttäjän elimistö on tottunut aineeseen,"— Esityksen transkriptio:

1 Hanna, Ada ja Siiri M

2  Fyysinen riippuvuus on tyypillinen ihmisille, jotka käyttävät lääkkeitä ja päihteitä.  Käyttäjän elimistö on tottunut aineeseen, jonka vuoksi käytön lopettaminen on hyvin vaikeaa ja voi aiheuttaa vieroitusoireita.  Krapula on alkoholin yleisin vieroitusoire.  Vieroitusoireiden voimakkuuten vaikuttaa nautitun päihteen määrä.  Riippuvuuden syntyyn vaikuttavat esim. sosiaalinen ympäristö sekä toimintamallit.

3  Tupakassa oleva nikotiini aiheuttaa voimakasta riippuvuutta.  Koululaisten nikotiinituotteiden käyttö on yleistynyt.  Nikotiini vaikuttaa kaikkialla aivoissa.  Jos aivot altistuvat nikotiinituotteille toistuvasti, ne tottuvat siihen.  Tupakka aiheuttaa hetkellistä mielihyvää.  Tupakointi on monelle sosiaalinen tapahtuma.  Perinteisen tupakan lisäksi sähkötupakan käyttö on lisääntynyt.

4  Riippuvuus huumeisiin syntyy nopeasti ja on voimakas.  Huumeriippuvuus on aivojen sairaus.  Huumeet aiheuttavat voimakkaita vieroitusoireita.

5  Alkoholijuomat sisältävät etanolia. Etanolia on myös joissain lääkkeissä.  Etanoli aiheuttaa humalan.  Alkoholijuomien tarjoaminen alaikäiselle niin että hän juopuu, on rangaistavaa.  Perinnöllisyys määrittää alttiuden alkaa käyttää alkoholia.

6  Vieroitusoireet ovat rankkoja, mutta lopettaminen kannattaa.  Internetistä löytyy vertaistukea ja lisätietoa aiheesta.  Tupakasta vieroittumisen avuksi on kehitetty nikotiinipurukumit.  Jos huomaat riippuvuutta, siitä kannattaa ilmoittaa jollekin.  Jos jollakin lähipiiristäsi ilmenee riippuvuutta, ole hänen tukenaan.  https://www.youtube.com/watch?v=ao8L-0nSYzg

7


Lataa ppt "Hanna, Ada ja Siiri M.  Fyysinen riippuvuus on tyypillinen ihmisille, jotka käyttävät lääkkeitä ja päihteitä.  Käyttäjän elimistö on tottunut aineeseen,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google