Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Itsenäisyyspäivä 2 ruokalajin menu Kananmunaton ruokavalio.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Itsenäisyyspäivä 2 ruokalajin menu Kananmunaton ruokavalio."— Esityksen transkriptio:

1 Itsenäisyyspäivä 2 ruokalajin menu Kananmunaton ruokavalio

2 Kananmuna-allergia Jos vieraalla on kananmuna-allergia, kananmunaa ei saa käyttää juhlatarjottavissa. Leivonnaisista esimerkiksi pullat onnistuvat ilman kananmunaa, kunhan muistat voidella esim. maidolla, kahvilla tai siirappivedellä. Murotaikinoissa kananmunan tilalle voi laittaa hedelmäsosetta.

3 Kananmunan korvaus Yhden kananmunan voi korvata: -1dl:lla maitojauhetta tai 1dl:lla nestettä (vesi/mehu) -1dl:lla soijajauhetta ja 1dl:lla nestettä (vesi/mehu) -1dl:lla banaani –tai päärynäsosetta. -1dl:lla peruna –tai porkkanasurvosta.

4 Itsenäisyyspäivää juhlien Sininen ja valkoinen ovat itsenäisyyspäivän päävärit. Kunnioitetaan Isänmaata liputtamalla. Virallista ruokakaavaa ei ole.

5 Juustokakku RAVINTOAINEET RESEPTITIEDOT Testattu toimivaksi Ohjeet Voitele kasvirasvavalmisteella irtopohjavuoan (halkaisijaltaan n. 22 cm) reunat ja päällystä pohja leivinpaperilla.Jauha keksit muruiksi joko monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Kaada keksimurut astiaan ja sekoita joukkoon rasva. Painele keksiseos vuoan pojalle ja reunoille. Leikkaa reilu pala foliota ja painele pohjan ja reunojen päälle tiiviisti, jotta reunat pysyvät esipaistettaessa ylhäällä. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 8 minuuttia.Sekoita täytteen ainekset keskenään. Poista pohjan päältä folio ja kaada täyte vuokaan.Paista piirakkaa 200-asteisssa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt kokonaan. Nosta kakku jäähtymään ritilälle ennen vuoasta irrottamista.Soseuta mangoviipaleet ja 1 dl purkin lientä keskenään. Nosta sose kattilaan ja kiehauta. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja anna kastikkeen kiehahtaa. Jäähdytä ja tarjoile kakun kera. Pohja 200 gkaurakeksejä (maidottomia ja munattomia, esim. Kantolan) 3 rkljuoksevaa kasvirasvavalmistetta Täyte 1 prk(500 g) maustamatonta jogurtinomaista soijavalmistetta 2 dltomusokeria 1sitruunan raastettu kuori 2 rklsitruunamehua 2 rklperunajauhoja Mangokastike 1 prk(425/225 g) mangoviipaleita 1 dlmangopurkin lientä 1,5 dlhyytelösokeria

6 Makaronilaatikko Keitä makaronit vain puolikypsiksi, jotta ne imevät nestettä vielä uunissa. Kuori ja hienonna sipuli. Paahda jauheliha ja sipuli kevyesti pannulla. Mausta.Sekoita jauhelihaseos ja makaronit keskenään. Kaada voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle lihaliemi. Ripottele pinnalle korppujauhot. Paista 200 asteessa n. 45 minuuttia. 4 dlmakaronia 1sipuli 250 gjauhelihaa 2 tlpaprikajauhetta 1mmmustapippuria 0,5 tlsuolaa 5 dllihalientä Pinnalle: 2 rklkorppujauhoa RAVINTOAINEET RESEPTITIEDOT Testattu toimivaksi Ohjeet


Lataa ppt "Itsenäisyyspäivä 2 ruokalajin menu Kananmunaton ruokavalio."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google