Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Käsitelty henkilöstökokouksessa Käsitelty Nummen luottamusoppilaiden kanssa Nummenpakan koulun Nummen ja Halisten yksiköiden tarkennukset.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Käsitelty henkilöstökokouksessa Käsitelty Nummen luottamusoppilaiden kanssa Nummenpakan koulun Nummen ja Halisten yksiköiden tarkennukset."— Esityksen transkriptio:

1 Käsitelty henkilöstökokouksessa 13.9.2016 Käsitelty Nummen luottamusoppilaiden kanssa 14.9.2016 Nummenpakan koulun Nummen ja Halisten yksiköiden tarkennukset järjestyssääntöihin

2 Oppilaan velvollisuudet Perusopetuslain 35 §:n mukaan "Oppilaan tulee osallistua perusopetukseen jokaisena koulupäivänä.” ”Oppilaan on suoritettava tehtävänsä tunnollisesti.” ”Oppilaan on käyttäydyttävä asiallisesti."

3 MIKSI SÄÄNNÖT? Järjestyssääntöjen tarkoituksena on varmistaa opetukseen osallistuvan oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön (POL 29 § 1 mom.) huolehtia siitä, että oppilas suorittaa tehtävänsä tunnollisesti ja käyttäytyy asiallisesti (POL 35 § 2 mom.) Järjestyssäännöillä edistetään koulun sisäistä järjestystä opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä (POL 29 § 4 mom.)

4 Koulun toimintakulttuuri ja arvot pohjana koulun säännöille Nummenpakan koulun toiminta-ajatus ja arvot Nummenpakan koulusta - Hyvät tiedot, taidot ja tavat! - turvallisessa, kannustavassa, välittävässä ja viihtyisässä oppimisympäristössä - avoimella yhteistyöllä kotien kanssa - ohjaamalla ja tukemalla oppilaita kasvamaan vastuuntuntoisiksi ja tasa- painoisiksi nuoriksi - kunnioittaen ja suvaiten toinen toistamme riippumatta kielestä, kulttuurista, taidoista tai elämäntilanteesta

5  Koulussa jokaisella on oikeus häiriöttömään työskentelyyn.  Oppilailla on oikeus oppia ja opetushenkilöstöllä on oikeus opettaa.  Oppitunneilla, juhlissa, retkillä ja kaikissa koulun tilaisuuksissa käyttäydytään kohteliaasti ja hyvien tapojen mukaisesti.  Hyviin tapoihin kuuluu huomaavaisuus, avuliaisuus ja kohteliaisuus, tervehtiminen ja asiallinen kielenkäyttö.  Jokaisella on oikeus fyysiseen koskemattomuuteen. 1. Asianmukainen käyttäytyminen Pyydä oma puheenvuoro ja anna toisillekin vuoro. Kerro aina kiusaamisesta aikuiselle!

6 Oppitunnille tullaan ajoissa. Oppitunnilla ollaan ilman päällysvaatteita. Oppitunnilla puhelimet ja muut laitteet pidetään repussa ja äänettöminä. Oppitunnilla noudatetaan opetushenkilöstön antamia ohjeita ja annetaan työskentelyrauha kaikille. Oppitunnilla syöminen kielletty. Oppitunnit Päällysvaatteet ja ulkokengät jätetään naulakkoon Kännykän käytöstä sovitaan luokan säännöissä!

7 Välitunnit ovat virkistäytymistä ja yhdessäoloa varten. Välitunneille siirrytään viivyttelemättä. Välitunnit Jalkapallopelit pelataan vain hiekkakentällä Noudatan välituntileikkien ja pelien sääntöjä! Tulen välitunnilta sisälle välitunnin päätyttyä! Lumipallojen heittely kielletty! Kännykän käytöstä sovitaan luokan säännöissä!

8 Ruokailu Ruokailuun mennään ilman päällysvaatteita ja reppuja. Ruokalassa jonotetaan rauhallisesti eikä etuilla. Ruokailussa noudatetaan hyviä ruokailutapoja sekä annetaan muille ruokarauha. Käytetyt astiat viedään niille varatuille paikoille ja oma paikka jätetään siistinä seuraavalle ruokailijalle Muistathan pestä kädet ennen ruokailua! Keskustele ruokaillessa rauhallisesti ja hillitysti. Ota ruokaa sen verran kuin syöt. Ethän etuile palautusjonossakaan!

9 2. Kouluun ei saa tuoda eikä työpäivän aikana pitää hallussa mitään vaarallisia esineitä tai aineita, päihteitä eikä tupakkatuotteita.  Koulun opettajalla ja rehtorilla on oikeus ottaa pois oppilaalta kielletty esine tai aine. sellainen esine tai aine, jolla oppilas häiritsee opetusta tai oppimista.  Koulun opettajalla ja rehtorilla on oikeus tarkastaa oppilaan tavarat, jos epäillään, että oppilaalla on hallussa kiellettyjä esineitä tai aineita.

10 3. Kaikkea koulun omaisuutta on käsiteltävä huolellisesti  Koululta saaduista oppikirjoista ja opiskeluvälineistä ym. huolehditaan hyvin.  Jos oppilas vahingoittaa koulun tai toisen henkilön omaisuutta, hän on korvausvelvollinen. Pidä myös pulpetti ja muu työympäristö siistinä ja ehjänä. Anna toisten omaisuuden olla rauhassa!

11  Opettaja tai rehtori voi määrätä oppilaan siivoamaan, puhdistamaan tai uudelleen järjestämään oppilaan tahallaan tai huolimattomuudellaan likaaman tai epäjärjestykseen saattaman sotkun. 4. Jokainen koulussa on vastuussa koulualueen ja koulutilojen siisteydestä Epäsiistissä ja sotkuisessa tilassa ei kukaan viihdy!

12 Jos järjestyssääntöjä rikotaan… Kasvatuskeskusteluista ja jälki-istunnoista ilmoitetaan aina kotiin. Kasvatuskeskustelu, enintään 2h, voidaan järjestää kerralla tai useammassa osassa koulupäivän aikana tai sen ulkopuolella. Käydään kasvatuskeskustelu  Ensisijainen toimenpide Käydään kasvatuskeskustelu ja määrätään jälki-istunto:  väkivaltainen käytös  luvaton poistuminen koulualueelta  lunttaaminen ja muu vilpillinen käytös  jatkuva työrauhan häirintä Kurinpitorangaistuksia: Kirjallinen varoitus Määräaikainen erottaminen

13 Nummenpakan koulu, Nummen ja Halisten yksiköt Nämä kun muistaa, niin koulunkäynti luistaa!


Lataa ppt "Käsitelty henkilöstökokouksessa Käsitelty Nummen luottamusoppilaiden kanssa Nummenpakan koulun Nummen ja Halisten yksiköiden tarkennukset."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google