Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Oivallus 1 Luku 04 Psyykkinen toiminta on monitahoista.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Oivallus 1 Luku 04 Psyykkinen toiminta on monitahoista."— Esityksen transkriptio:

1 Oivallus 1 Luku 04 Psyykkinen toiminta on monitahoista

2 Oivallus 1 OIVALLUSTEHTÄVÄ Perjantai-iltana grillijonossa syntyy tappelu. Miksi? Keksi mahdollisimman monta selitystä tapahtuneelle!

3 Oivallus 1 OIVALLUSTEHTÄVÄ Mitä ihmisen toiminnalle voisi tapahtua, jos hän saisi aivovaurion? ei osaisi asettaa itselleen mitään tavoitteita? eläisi varhaislapsuutensa ilman ihmiskontakteja?

4 Oivallus 1

5

6

7 Minkälaista tietoisuutta eläimillä on?

8 Oivallus 1 OIVALLUSTEHTÄVÄ a)Olet rikkonut ikkunan. Et ajattele asiaa, mutta sinulla on epämääräisen ahdistunut olo. Miksi? b)Näet unta, jossa ilmaiset avoimesti ihastuksesi ystäväsi seurustelukumppanille. Uni jää vaivaamaan sinua. Miksi? c)Huomaat myöhästyväsi usein jonkin tietyn aineen tunnilta. Miten voisit selittää asiaa? d)Olet menossa ensimmäisille treffeille. Päätäsi on särkenyt kaksi päivää. Miksi?

9 Oivallus 1 SOVELLUSTEHTÄVÄ Kalifornian yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa selvitettiin tilannetekijöiden vaikutusta kielellisiin virheisiin. Koehenkilöiden tehtävänä oli lukea sanapareja. Osa niistä ääneen. Tutkijat vertasivat virheiden määrää ja laatua eri koetilanteissa. Seksuaalisesti sävyttyneitä virheitä tuli enemmän, kun kokeen johtajana oli nuori viettelevästi pukeutunut nainen kuin silloin, kun kokeen johtajana oli keski-ikäinen mies. Esimerkiksi sanat ”sappy hex” luettiin ”happy sex”. Toisessa tilanteessa, jossa koehenkilöitä uhattiin vaarattomilla sähköiskuilla, he tekivät samantapaisia sähköön ja vaaratilanteisiin liittyviä lukuvirheitä. Miten tutkimuksen tuloksia voidaan selittää a)kognitiivisen tiedostamattoman b)dynaamisen tiedostamattoman näkökulmista?

10 Oivallus 1


Lataa ppt "Oivallus 1 Luku 04 Psyykkinen toiminta on monitahoista."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google