Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KUVIEN KESKELLÄ MEDIASTA JA VAIKUTTAVISTA KUVISTA.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KUVIEN KESKELLÄ MEDIASTA JA VAIKUTTAVISTA KUVISTA."— Esityksen transkriptio:

1 KUVIEN KESKELLÄ MEDIASTA JA VAIKUTTAVISTA KUVISTA

2 MITÄ "MEDIA"TARKOITTAA? Joukkoviestimet Sosiaalinen media Viihde Kolme tehtävää: 1) yhteydenpito 2) tiedonvälitys 3) elämykset

3 SISÄLLÖNMUKAINEN JAKO 1) fiktiiviset kertomukset 2) journalismi 3) mainonta

4 KYSYMYKSIÄ 1) Voisiko ilman mediaa elää? Perustele! 2) Miten media vaikuttaa elämäämme? 3) Miten sosiaalinen media eroaa perinteisestä mediasta? 4) Miten sosiaalinen media vaikuttaa? 5) Kummat hallitsevat sosiaalista mediaa: tekstit vai kuvat? Perustele!

5 MEDIA ON LIIKETOIMINTAA Mediateollisuuden taustalla jatkuva voitontavoittelu Miten se näkyy? Yleisö sisällöntuottajina - mitä se tarkoittaa? Tuotammeko"ilmaiseksi" voittoa mediayrityksille?

6 MEDIALUKUTAITO JA LÄHDEKRITIIKKI Mietittävä "aina" asioiden taustoja ja tarkoitusperiä. Mistä esitetyt tiedot ovat peräisin?Miten luotettavia ne ovat? Myös myönteinen puoli:kriittisyys ei ole haittavaikutusten ja valheiden paljastamista, vaan myös positiivisten vaikutusten havaitsemista. Pysyykö koulu mitenkään nykyisen mediamaailman kelkassa?

7 KUVAN ANALYYSI JA TULKINTA Aihe, tekijä, tekniikat Käyttötarkoitus Visuaalinen kieli eli kuvailmaisun keinot Kuvan sisältö, viesti, sanoma Konteksti Katsojan asema Denotaatiot eli päämerkitykset ja konnotaatiot eli lisämerkitykset


Lataa ppt "KUVIEN KESKELLÄ MEDIASTA JA VAIKUTTAVISTA KUVISTA."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google