Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

JATKO-OPINNOT Viherlaakson lukio. ABI-VUOSI Jakoissa opiskelu koostuu jäljellä olevista pakollisista kursseista sekä yo-kokeisiin treenaavista.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "JATKO-OPINNOT Viherlaakson lukio. ABI-VUOSI Jakoissa opiskelu koostuu jäljellä olevista pakollisista kursseista sekä yo-kokeisiin treenaavista."— Esityksen transkriptio:

1 JATKO-OPINNOT Viherlaakson lukio

2 ABI-VUOSI Jakoissa 1. - 3. opiskelu koostuu jäljellä olevista pakollisista kursseista sekä yo-kokeisiin treenaavista syventävistä ja soveltavista kursseista abikursseja/kertauskursseja Loka-marraskuu jatko-opinnoista infoja (oppilaitosesittelyt) Koe kampus! 27.10.2016 Studia messut 29.–30.11.2016 AMK-kampuspäivä 7.11.2016 henkilökohtainen abikeskustelu opon kanssa Helmikuussa penkkarit Helmi-maaliskuu yo-kirjoitukset Tammi-huhtikuu korkeakouluhaku/ ammatillisiin opintoihin haku www.opintopolku.fiwww.opintopolku.fi Touko-kesäkuu pääsykokeisiin lukemista ja osallistumista

3 Tulevaisuus ja jatko-opinnot Tällä hetkellä nuorten päässä pyörivät kysymykset: -Mikä minua kiinnostaa? -Mitkä ovat vahvuuteni? -Pystynkö siihen? -Mitä aloja on olemassa? Todellisen uravalinnan voi tehdä vasta, kun tietää mitä haluaa ja mitä on valittavana!

4 Mistä apua päätöksenteossa? Opo auttaa ammatinvalinnassa, jatko-opintojen ja tulevaisuuden suunnittelussa Ammatinvalintapsykologi, te-toimisto Linkkejä Apua omaan ammatinvalintaprosessiin: www.ammatinvalinta.fiwww.ammatinvalinta.fi Työkaluja tulevaisuuden pohtimiseen: upeaatyota.fi/tyokaluja/upeaatyota.fi/tyokaluja/ Ammatinvalintatesti: www.mol.fi/avo/www.mol.fi/avo/ Laajasti tietoa eri ammateista ja aloista: www.ammattinetti.fiwww.ammattinetti.fi Tietoa palkoista ja työllistymisestä: www.toissa.fiwww.toissa.fi Tietoa teknologia-alan paikoista videoiden ja tarinoiden kautta: http://www.mytech.fi/ammatinvalinta/ammattikorkeakoulu-vai-yliopisto http://www.mytech.fi/ammatinvalinta/ammattikorkeakoulu-vai-yliopisto Ammattivideoita: kunkoululoppuu.fikunkoululoppuu.fi YouTubessa myös oppilaitosten omia videoita.

5 Mitä voin tehdä vanhempana? -Olla kaverina selaillessa vaihtoehtoja ja täyttäessä lomakkeita -Tukea ja tuoda esille vahvuuksia -Kannustaa ja tsempata -Tuoda esille ideoita, mutta antaa nuorelle mahdollisuus valita -Tsempata pääsykokeisiin lukemisessa, olla apuna opintotukea hakiessa ym ajankohtaisissa asioissa.

6 SUOMEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ

7 AMMATTIKORKEAKOULU 1. Yo-arvosanat ja valintakoe  AMK määrittelemät yo-aineet tai 2. Valintakoe YLIOPISTO 1. Yo-arvosanat ja valintakoe  Yliopiston määrittelemät yo-aineet tai 2. Valintakoe tai 3. Suoravalinta AMMATTIKOULU 1. Lukion päättötodistuksen keskiarvo (1-16 pistettä), työkokemus (1-3 pistettä), sukupuolipisteet (2 pistettä), 1. hakukohteeseen (2 pistettä) ja mahdollinen pääsykoe (10 pistettä) Jatko-koulutukseen hakiessa pisteitä saa

8 Ensikertalaiskiintiö Korkeakoulujen on lain mukaan vuodesta 2016 alkaen varattava osa yhteishaun opiskelupaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville. Ensikertalaiskiintiöiden tavoitteena on parantaa niiden asemaa, jotka hakevat ensimmäistä opiskelupaikkaansa. Hakija on ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeva eli ensikertalainen, jos et ole suorittanut Suomen koulutusjärjestelmän mukaista ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoa et ole vastaanottanut ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoon johtavaa opiskelupaikkaa koulutuksesta, joka on alkanut syksyllä 2014 tai sen jälkeen.

9 Mistä tietoa valintaperusteita? Oppilaitosten kotisivuilta Keskitetysti: www.opintopolku.fiwww.opintopolku.fi Ota oma laite esille ja tule mukaan katsomaan, miten tietoa löytyy.

10 Ammattikorkeakoulu ja yliopisto: Hakuaika englanninkielisiin koulutusohjelmiin ja taideyliopistoon 10.1.—25.1.2017 klo 15:00 Voi esittää max 6 hakutoivetta yhteensä suomen ja englannin kielisessä haussa Hakuaika suomenkielisiin ohjelmiin 15.3. —5.4.2017 klo 15:00 Voi esittää max 6 hakutoivetta yhteensä suomen ja englannin kielisessä haussa Ammatillinen oppilaitos (Perustutkinnot YO-pohjaiset linjat) 21.2. — 14.3.2017: Voi esittää max 5 hakutoivetta Kaikki hakemukset ja tieto hakemisesta: Suomen yhteishaku

11 Ulkomailla opiskelu ja haku Tietoa ulkomailla opiskelusta, kokemuksista, rahoituksesta ym: http://www.maailmalle.net/ Tietoa eri maista ja niiden käytännöistä esimerkiksi, milloin haetaan: http://www.maatieto.net/ Apua Cimon neuvontapalvelusta: täällä ja Eures-neuvojalta: täällätäällä

12 Loppuun kysymyksiä? Kysymyksiä voi lähettää myös opinto- ohjaajille: Riina Laasonen (ryhmät C ja D) ja Eeva Stenbacka (ryhmät A ja B) Hauskaa loppuiltaa!


Lataa ppt "JATKO-OPINNOT Viherlaakson lukio. ABI-VUOSI Jakoissa opiskelu koostuu jäljellä olevista pakollisista kursseista sekä yo-kokeisiin treenaavista."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google