Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Vanhempainilta Parhaimmillaan kodin ja koulun yhteistyö on arvostavaa vuoropuhelua, jossa rakennetaan yhteistä ymmärrystä lasten kasvusta, oppimisesta.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Vanhempainilta Parhaimmillaan kodin ja koulun yhteistyö on arvostavaa vuoropuhelua, jossa rakennetaan yhteistä ymmärrystä lasten kasvusta, oppimisesta."— Esityksen transkriptio:

1 Vanhempainilta 13.9.2016 Parhaimmillaan kodin ja koulun yhteistyö on arvostavaa vuoropuhelua, jossa rakennetaan yhteistä ymmärrystä lasten kasvusta, oppimisesta ja niiden tukemisesta. ( Suomen vanhempainliitto)

2 Tuntijako  Äidinkieli 5  Matematiikka 4  Ympäristö – ja luonnontieto 2  Uskonto/Elämänkatsomustieto 2  Musiikki 1  Liikunta3  Käsityö2  Kuvataide2  Englanti 2  Yht: 23

3 LIIKUNTA, LEPO JA RAVINTO KOULUN TUKENA  Riittävät yöunet auttavat jaksamaan koulupäivän.  Maistellaan kaikkia ruokia. Oppilas, joka ei syö kaikkea ruokaansa odottaa kunnes ope on syönyt omansa.  Liikuntaa myös koulussa 3h/vko, täyttyykö 2h/pv?  Oppitunteja ulkona, jakotiloissa, käytävällä…

4 Lukkari klomaanantaitiistaikeskiviikkotorstaiperjantai 8.00-8.45 A MA EN/AI A MA LI 9.00-9.45 YM AI/ENKSUE/ETKU 9.45-10.30 AI( Irma) AI/Kirjasto- auto KSEN/MAKU Ruokailu 11.15-12.00 MU /Jonna LIAIMA/ENAI 12.15-13.00 B MA LI B MA YMUE/ET MA (Jonna) (to)

5 Tieto kulkee puolin ja toisin…  Wilman käyttö on lähtenyt hyvin käyntiin  Nyt Wilmaan myös tuntimerkinnät (läksyunohdus, ,…)  Poissaolon voi ilmoittaa myös puhelimitse tai tekstiviestillä numeroon 044 7401 391, viestiin ei tule vastausta jollei se ole tarpeellista.  Toivon, että meillä on matala kynnys ottaa yhteyttä. Lapsen mielessä pieni asia saattaa kasvaa suureksi ongelmaksi, jollei sitä selvitetä ajoissa.

6 Mutta… ”Reissuvihko (perinteinen tai sähköinen) ja sähköposti sopivat arkiseen, neutraaliin ja lyhyeen tiedon välitykseen. Moniulotteiset ja arkaluontoiset asiat kannattaa keskustella opettajan kanssa aina puhelimitse tai kasvokkain.” ( Suomen vanhempainliitto)

7 Kotitehtävistä  Pyrin antamaan kotitehtäviä ma-to. Myös perjantaisin läksyä voi tulla.  Läksyt on tehtävä samana päivänä.  Seuraatteko annettuja kotitehtäviä Peda Net sivulta?  Viestittäkää koululle, jos kotitehtävissä on suuria vaikeuksia.  Lasten tuotoksia laitamme vuoden varrella Peda Netin Omatilaan. Huolehdithan, että lapsesi tietää/muistaa tunnuksensa. Käytännön työtä voisi helpottaa, mikäli harjoittelisitte pedanettiin kirjautumista myös kotona.

8 Äidinkieli  Lukutaidon ylläpitäminen tärkeää! Siihen tarvitsemme myös kotiväen apua!  Välkky kirjassa vähän lukemista, joten luetaan kotona myös YM/UE läksyjä ahkerasti. Lukuläksyseuranta tulossa…  Tavoitteena lukudiplomit  Tiistaisin kirjastokortit mukaan, tunneilla luetaan lukukirjaa. Mielellään lukudiplomikirjoja. Kirjaston väki toivoo että kirjoilla olisi oma kirjakassi.

9 Matematiikka  Apuvälineet ovat edelleen sallittuja.  Kertotauluja tulee lisää. Opeteltava hyvin! Kotiväen apu tärkeä!

10 MUITA OPPIAINEITA  Englanti lähtenyt hyvin käyntiin. Kotijoukot apuna sanojen opiskelussa ja harjoittelussa.  Ympäristöoppi sekä UE/ET vihkotyö siistiksi. Lukuläksyt korostuu.  Ympäristöoppia opiskellaan monesta eri lähteestä (sähköinen kirja, vanhan ja uuden OPS:n kirjat, ym. lähteet)  Käsitöissä harjoitellaan sekä pehmeissä että kovissa materiaaleissa. Opetellaan ensin työskentelytaidot ja sen jälkeen suunnitellaan ja tehdään myös omaa.  Uuden OPS:n hengessä oma suunnittelu ja arviointi korostuu. Myös itse ja/tai vertaisarviointia.  Bingel  Onko kotona käytössä nettiyhteys läksyjen tekoon?

11 Koulun ja luokan käytänteitä  Luokassamme toimii ohjaaja Tanja Hyötyläinen.  Kiva- koulu ja Verso toimivat edelleen.  Oppilaskunnan hallituksessa luokkaamme edustaa Saini Sormunen  Koulutiedotteessa on paljon tarpeellista asiaa, pitäkää vihkonen tallessa!  Väliarviointi suoritetaan arviointikeskusteluna marras- joulukuussa myös tänä vuonna.  Teemme paljon monipuolista yhteistyötä 3A -luokan ja Jonna -open kanssa.

12 Vielä tiedoksi:  Kodin ja koulun päivä perjantaina 30.9.2016.  Kirjailijavieras Paula Noronen 5.10. (Supermarsu –sarjakirja)  Retkipäivä laavulle pe 7.10.  Nokkahuilut soi taas syksyllä. Luokka on reipas musisoimaan!  Puhelimet pidetään äänettöminä repussa koulupäivän ajan.  Vanhempainilta materiaali luokan osalta on nähtävissä luokan Peda Net sivuilla.  Tukiopetusta voi antaa joko oma ope tai Jonna-ope

13 ”On vain kaksi kestävää perintöä, jotka kannattaa antaa lapsilleen: juuret ja siivet.” Diane Ackerman

14 Mukavaa yhteistä lukuvuotta!


Lataa ppt "Vanhempainilta Parhaimmillaan kodin ja koulun yhteistyö on arvostavaa vuoropuhelua, jossa rakennetaan yhteistä ymmärrystä lasten kasvusta, oppimisesta."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google