Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Muistihäiriöt Hilla ja Kati. Muistihäiriöt Muistihäiriöt voivat olla hetkellisiä ja lieviä muistivaikeuksia tai vaikeita ja pitkäkestoisia häiriöitä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Muistihäiriöt Hilla ja Kati. Muistihäiriöt Muistihäiriöt voivat olla hetkellisiä ja lieviä muistivaikeuksia tai vaikeita ja pitkäkestoisia häiriöitä."— Esityksen transkriptio:

1 Muistihäiriöt Hilla ja Kati

2 Muistihäiriöt Muistihäiriöt voivat olla hetkellisiä ja lieviä muistivaikeuksia tai vaikeita ja pitkäkestoisia häiriöitä. Amnesia on yleisnimi aivojen vaurioista johtuville muistin häiriöille. Muistihäiriöt ovat yleisiä ja suuri osa ihmisistä kokee ainakin lyhytaikaisia muistivaikeuksia jossakin vaiheessa elämäänsä. Taustalla mielialaan liittyviä syitä (esim. stressi, kuormittava elämäntilanne, liiallinen päihteiden käyttö, uupumus tai masennus). Taustalla saattaa olla myös aivotoiminnan häiriö (pään vammasta johtuva aivovaurio, aivoverenkiertohäiriö tai dementoiva sairaus).

3 Hetkellinen muistihäiriö voi syntyä esim. aivotärähdyksen seurauksena. Esim. liiasta alkoholin käytöstä johtuva Korsakovin syndrooma on pysyvä muistihäiriö. Osa muistihäiriöistä on parannettavissa, osan kulkua voidaan hidastaa ja osa on luonteeltaan eteneviä. Kaikkia muistihäiriöitä voidaan kuitenkin hoitaa. On tärkeää selvittää muistihäiriön taustalla oleva syy.

4 Dementia Dementiaa esiintyy tavallisimmin vanhoilla ihmisillä. Se on yleisnimi useille sairauksille. Oireita ovat esim. muistin huononeminen, vaikeus oppia uusia asioita, vaikeudet puheen tuottamisessa ja ymmärtämisessä, liikkumisessa sekä päätöksenteossa. Se voi vaikuttaa myös tunne-elämään ja sosiaaliseen ymmärryskykyyn. Tavallisin dementiaa aiheuttava sairaus on Alzheimerin tauti.

5 Alzheimerin tauti Alzheimerin taudissa aivojen hermosolut tuhoutuvat paljon normaalia nopeammin. Syytä tähän ei tarkalleen tiedetä, mutta useat teoriat olettavat amyloidin (valkuaisaine) olevan keskeisessä roolissa hermosolujen tuhoutumisessa. Taudista kärsivillä uudet asiat eivät jää mieleen ja lähimenneisyyden asiat unohtuvat usein. Oireet pahenevat asteittain. Tautiin ei ole parantavaa hoitoa, mutta lääkkeillä sen etenemistä voidaan kuitenkin hidastaa ja oireita lievittää.

6 http://www.youtube.com/watch?v=9Wv9jrk-gXc


Lataa ppt "Muistihäiriöt Hilla ja Kati. Muistihäiriöt Muistihäiriöt voivat olla hetkellisiä ja lieviä muistivaikeuksia tai vaikeita ja pitkäkestoisia häiriöitä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google