Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

PRH ja avoin tieto Rauni Hagman Avoimen tiedon ohjelman ohjausryhmä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "PRH ja avoin tieto Rauni Hagman Avoimen tiedon ohjelman ohjausryhmä."— Esityksen transkriptio:

1 PRH ja avoin tieto Rauni Hagman 15.1.2014 Avoimen tiedon ohjelman ohjausryhmä

2 Nykytila Yritys- ja yhteisölinja Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä (YTJ) Yritys- ja yhteisötietolain mukaiset julkiset tiedot – esim. toiminimi, kotipaikka, posti- ja käyntiosoite, yrityksen tila sekä tieto, mihin verohallinnon rekistereihin on merkitty - ovat kaikkien saatavilla. Kuulutustietopalvelu Kuulutustietopalvelu Kuulutustiedot kaupparekisteriin rekisteröinneistä sekä muutoksista kaupparekisterimerkinnöissä. Virre-tietopalvelu Perustiedot kaupparekisteriin merkityistä yrityksistä. Perustietoja ovat y- tunnus, toiminimi, kotipaikka, yritysmuoto, yrityksen kieli, ensirekisteröinnin päivä, viimeisin rekisteröintiajankohta, yrityksen tila ja postiosoite.

3 Nykytila Patentti- ja innovaatiolinja PatInfo PatInfo Tietoja PRH:een tehdyistä patentti- ja hyödyllisyysmallihakemuksista. Tietokannassa on tietoja noin vuodesta 1970 nykyhetkeen. FI-EP-tietokanta FI-EP-tietokanta Tunnistetiedot niistä eurooppapatenteista, jotka on saatettu voimaan Suomessa ja niistä, jotka on hakemusvaiheessa osoitettu Suomeen. Julkaisupalvelu Julkaisupalvelu Tietopalvelua eurooppapatenttien käännöksistä toukokuusta 2007 alkaen, suomalaisista myönnetyistä patenteista tammikuusta 2009 alkaen ja suomalaisista rekisteröidyistä hyödyllisyysmalleista helmikuusta 2009 alkaen. Lisäksi patenttitietoja tarjotaan seuraavista palveluista PATE ja esp@cenet

4 Nykytila Tavaramerkki- ja mallilinja Tavaramerkkitietokanta Tietokanta sisältää perustiedot Suomessa vireillä olevista tavaramerkkihakemuksista ja voimassa olevista rekisteröinneistä sekä Suomessa voimassaolevista kansainvälisistä rekisteröinneistä niihin liittyvine kuvineen. Laajalti tunnettujen tavaramerkkien luettelo Luettelo laajalti tunnetuista tavaramerkeistä sisältää hakemusvaiheessa olevat ja luetteloon jo hyväksytyt tavaramerkit. Mallinetti Palvelu sisältää kansallisten mallioikeushakemusten sekä rekisterissä olevien ja rekisteristä poistettujen mallien perustiedot niihin liittyvine kuvineen sekä ne kansainväliset mallioikeusrekisteröinnit, joissa Suomi on nimetty kohdemaaksi.

5 Nykytila Yhdistys- ja säätiöasiat Yhdistysnetti Yhdistysnetti Palvelu sisältää kaikista yhdistysrekisterissä olevista yhdistyksistä seuraavat perustiedot: rekisterinumero, yhdistyksen nimi, yhdistyksen kotipaikka, ensirekisteröinnin päivä ja viimeisen rekisteröinnin päivä ja ilmoitusten käsittelyvaihetiedot. Virre-tietopalvelunVirre-tietopalvelun kautta perustiedot säätiörekisteriin merkityistä säätiöistä Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä (YTJ)Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä (YTJ) sisältää säätiöiden ja osan yhdistyksistä tiedot.

6 Nykytila Kaikki edellä esitetyt PRH-tiedot saa yksittäisinä hakuina käyttöliittymien kautta. Maksutonta teknistä rajapintaa ei vielä ole saatavilla.

7 Tulossopimus vuodelle 2014 Hallitusohjelman mukaan julkishallinnon tietojen yhteiskäyttöä lisätään. Ohjelman mukaan julkiset tietoaineistot saatetaan koneluettavassa muodossa avoimesti saataville ja jatkokäytettäväksi. Ytj:n ja kaupparekisterin kuulutuspalvelun julkiset tietoaineistot saatetaan koneluettavassa muodossa avoimesti saataville ja jatkokäsiteltäväksi vuoden 2014 aikana. Rajapintojen rakentamista varten saadaan budjettirahoitusta. PRH:n vakiomuotoiset tietoluovutukset viranomaisille ovat maksuttomia vuoden alusta lukien.

8 PRH:n avoin tieto-projekti Projekti käynnistynyt loppuvuodesta 2013 ja valmistuu vuoden 2014 lopussa. Selvitetään oikeudelliset ja tekniset ratkaisut tietojen avaamiseen. Projektissa toteutetaan pilottina Ytj:n ja kaupparekisterin kuulutustietopalvelun rajapinnat Lopputuloksena yksi ja yhteinen ”PRH avoin tieto rajapinta”.


Lataa ppt "PRH ja avoin tieto Rauni Hagman Avoimen tiedon ohjelman ohjausryhmä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google