Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

HURTIG Hyötyä ja haittaa auringosta. Kertaus 1. Mitä kuuluu päivittäiseen hampaiden hoitoon? 2. Mikä on karies? 3. Miksi happohyökkäys on haitaksi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "HURTIG Hyötyä ja haittaa auringosta. Kertaus 1. Mitä kuuluu päivittäiseen hampaiden hoitoon? 2. Mikä on karies? 3. Miksi happohyökkäys on haitaksi."— Esityksen transkriptio:

1 HURTIG 2016-2017 Hyötyä ja haittaa auringosta

2 Kertaus 1. Mitä kuuluu päivittäiseen hampaiden hoitoon? 2. Mikä on karies? 3. Miksi happohyökkäys on haitaksi hampaille? 4. Miten happohyökkäyksiltä voi välttyä? 5. Miksi ientulehdus on vaarallinen?

3 Lisääntyneen kesäisen valon vaikutukset suomalaisiin 1. Mieliala kohoaa. 2. Unen ja ruuan tarve pienenevät. 3. Toimeliaisuus ja sosiaalisuus lisääntyvät. 4. Iho tuottaa runsasti D-vitamiinia.

4 Mistä kuvissa voisi olla kyse?

5 UV-säteilyn vaikutukset iholla UV-säteily Pigmenttituotanto ihossa Iho ruskettuu Iho palaa -punoittaa -aristaa -rakkoja Riski ihosyöpään lisääntyy

6 UV-säteilyn pitkäaikaisvaikutukset Iho muistaa kaiken saamansa UV-säteilyn Mitä enemmän UV-säteilyä Mitä enemmän UV-säteilyä, sitä suurempi riski: – sairastua ihosyöpään – ihon heikkenemiseen. Auringon vaikutukset ihon kunnossa: -vanhentaa -kuivattaa

7 Tehtävä: Pohdi ja keksi eri tapoja, miten auringon liialliselta UV-säteilyltä voi suojautua.

8 Ihosyöpä Ihosyöpätapaukset ovat yleistyneet. – Syynä auringonoton yleistyminen. Ihosyöpiä ovat melanooma, okasolusyöpä ja tyvisolusyöpä. – Melanooma on vaarallinen, koska lähettää etäpesäkkeitä. – Tyvisolusyöpä ja okasolusyöpä eivät ole hengenvaarallisia yleensä.

9 Auringonpistos, lämpöuupumus ja lämpöhalvaus 1. Muodostetaan kolmen hengen ryhmiä. 2. Yhdellä oppilaalla ryhmästä on vastuualueenaan auringonpistos, yhdellä lämpöuupumus ja yhdellä lämpöhalvaus. 3. Jokainen oppilas täyttää taulukkoon kirjan avulla tiedot omasta vastuualueestaan. 4. Tämän jälkeen jokainen esittelee toisille ryhmän jäsenille vastuualueensa. 5. Muut täydentävät kyseisen kohdan taulukosta esittelyn avulla.

10 Kotitehtävä Lue kappale ”Hyötyä ja haittaa auringosta” huolellisesti läpi Muista kerrata myös erityistietoa sisältävät ”laatikot”, taulukot ja kuvatekstit


Lataa ppt "HURTIG Hyötyä ja haittaa auringosta. Kertaus 1. Mitä kuuluu päivittäiseen hampaiden hoitoon? 2. Mikä on karies? 3. Miksi happohyökkäys on haitaksi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google