Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

NORJA TIETOJA NORJASTA  Norjassa on paljon vuoria ja meriä.  Norjassa sataa paljon vettä.  Norjalaiset ovat hyviä talviurheilu lajeissa, koska siellä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "NORJA TIETOJA NORJASTA  Norjassa on paljon vuoria ja meriä.  Norjassa sataa paljon vettä.  Norjalaiset ovat hyviä talviurheilu lajeissa, koska siellä."— Esityksen transkriptio:

1

2 NORJA

3 TIETOJA NORJASTA  Norjassa on paljon vuoria ja meriä.  Norjassa sataa paljon vettä.  Norjalaiset ovat hyviä talviurheilu lajeissa, koska siellä on hyvät mahdollisuudet harrastaa näitä.  Norjalla on vieressään kolme merta ne ovat Jäämeri, Norjanmeri ja Atlantin valtameri.  Norjassa on paljon jokia ja koskia koska siellä on paljon vuoria.  Korkeat vuoret reunustavat vuonoa.  Norjassa asuu yli 5 165 802 asukasta.

4 PÄÄKAUPUNKI  Norjan pääkaupunki on Oslo.  Oslo sijaitsee meren rannalla pitkän Oslovuonon päässä.  1624−1877 Christiania ja vuosina 1877/1897−1924 Kristiania.

5 KALASTAMINEN  Kalastaminen on Norjassa hyvä elinkeino.  Norjassa kala lajeja on esim. silli, turska ja seiti.  Ranta vesissä kasvatetaan myös lohia ja muita kaloja.  Yksi tapa on kuivata kalaa säilymiseen.

6 NORJAN HALLITSIJOIDEN NIMIÄ Haakon I, Haakon Hyvä, Haakon Aldasteninkasvatti, Norjan kuningas 934–961 Haakon Sigurginpoika, Haakon Jaarli, Norjan hallitsija 970–995 Haakon III Severrenpoika, Norjan kuningas 1202–1204

7 NORJAN KUNINKAAN TUNNUS

8 NORJAN HALLITSIJOITA

9 NORJAN LIPPU JA LAIVASTO LIPPU

10 NORJAN KRUUNU

11 NORJA TUOTTAA PALJON ENERGIAA Meri ja vesi ovat tärkeitä Norjalle myös energiantuotannossa.

12 NORJAN SKANDIT

13 TIETOA SKANDEISTA Korkeus meren pinnan tasosta on 2 469. Skandit sijaitsee norjassa. Skandit on vuoristo.

14 NORJAN NÄHTÄVYYKSIÄ  Vigelandin puisto tai Patsaspuisto on Oslon tai Norjan kuuluisimpia nähtävyyksiä.  Sillan jälkeen on puiston eräs vaikuttavimmista töistä, suuri pronssinen suihkulähde jota pidättelevät pronssiset patsaat pitävät ylhäällä.  Suihkulähteen laitaan on kaiverrettu kuvia, jotka kuvaava elämän eri vaiheita syntymästä kuolemaan.


Lataa ppt "NORJA TIETOJA NORJASTA  Norjassa on paljon vuoria ja meriä.  Norjassa sataa paljon vettä.  Norjalaiset ovat hyviä talviurheilu lajeissa, koska siellä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google