Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

3. Vuorovaikutus ja voima Vuorovaikutus Kahden kappaleen välillä esiintyy vuorovaikutus Kahden kappaleen välillä esiintyy vuorovaikutus Vuorovaikutuksen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "3. Vuorovaikutus ja voima Vuorovaikutus Kahden kappaleen välillä esiintyy vuorovaikutus Kahden kappaleen välillä esiintyy vuorovaikutus Vuorovaikutuksen."— Esityksen transkriptio:

1 3. Vuorovaikutus ja voima Vuorovaikutus Kahden kappaleen välillä esiintyy vuorovaikutus Kahden kappaleen välillä esiintyy vuorovaikutus Vuorovaikutuksen vaikutus on molempiin kappaleisiin samanlainen (pakko olla) Vuorovaikutuksen vaikutus on molempiin kappaleisiin samanlainen (pakko olla) Vuorovaikutukset voidaan jakaa Vuorovaikutukset voidaan jakaa  keston mukaan: hetkellinen tai jatkuva, esim. gravitaatio, pallon potkaisu  etäisyyden mukaan: kosketusvuorovaikutus, etävuorovaikutus Voimalla tarkoitetaan vuorovaikutuksen voimakkuutta, eli Voimalla tarkoitetaan vuorovaikutuksen voimakkuutta, eli

2 Voima Tunnus F (force) ja yksikkö newton (1 N) Tunnus F (force) ja yksikkö newton (1 N) Voimalla on aina olemassa vastavoima Voimalla on aina olemassa vastavoima  johtuu voiman ”syntytavasta” (vuorovaikutus) Voimaa kuvataan piirroksissa nuolella, jonka pituus osoittaa voiman suuruuden ja suunta voiman vaikutussuuntaa Voimaa kuvataan piirroksissa nuolella, jonka pituus osoittaa voiman suuruuden ja suunta voiman vaikutussuuntaa jos kappale on paikoillaan tai sen nopeus on vakio, siihen vaikuttavien voimien summa on nolla jos kappale on paikoillaan tai sen nopeus on vakio, siihen vaikuttavien voimien summa on nolla Physics of skydiving Physics of skydiving Physics of skydiving Physics of skydiving

3 Newtonin III laki 13.11.2016Voiman ja vastavoiman laki3

4 Erilaisia voimia 13.11.2016Erilaisia voimia4

5 Massa ja Paino Massan yksikkö on kilogramma (kg) ja painon (painovoiman) newton (1 N) Massan yksikkö on kilogramma (kg) ja painon (painovoiman) newton (1 N) Massa on kaikkialla sama, paino vaihtelee sijainnin (Maa, Kuu, Saturnus) mukaan Massa on kaikkialla sama, paino vaihtelee sijainnin (Maa, Kuu, Saturnus) mukaan Määritettäessä massaa mitataan yleensä paino (massan suora mittaaminen hankalaa) Määritettäessä massaa mitataan yleensä paino (massan suora mittaaminen hankalaa) Maassa 1 kg:n paino on noin 10 N, joten 100 kg:n paino on…? Maassa 1 kg:n paino on noin 10 N, joten 100 kg:n paino on…? Laske litran maitotölkin paino. Laske litran maitotölkin paino.


Lataa ppt "3. Vuorovaikutus ja voima Vuorovaikutus Kahden kappaleen välillä esiintyy vuorovaikutus Kahden kappaleen välillä esiintyy vuorovaikutus Vuorovaikutuksen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google