Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ruut Ruokonen  TURVA!!  Perusturvallisuus ja kiintymyssuhde  katsekontakti fyysinen kosketus ”hellyyskieli”perustarpeista huolehtiminen lapsen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ruut Ruokonen  TURVA!!  Perusturvallisuus ja kiintymyssuhde  katsekontakti fyysinen kosketus ”hellyyskieli”perustarpeista huolehtiminen lapsen."— Esityksen transkriptio:

1 Ruut Ruokonen 2013

2  TURVA!!  Perusturvallisuus ja kiintymyssuhde  katsekontakti fyysinen kosketus ”hellyyskieli”perustarpeista huolehtiminen lapsen kanssa oleminen sekä fyysisesti että henkisesti  Vauvaiän kehityshaasteita ovat siis perusturvallisuuden syntyminen ja kiintymyssuhteen luominen

3  Kehityshaasteena mm. motoriset taidot, puhumaan ja siistiksi oppiminen  Lapsen ”minä” kehittyy ja oma tahto alkaa kasvaa  itsenäisyyden ja ylpeyden tunteita  epäilyn ja häpeän tunteita esim. omasta pahuudesta.

4 ympäristön normit, säännöt ja käyttäytymistavat Leikki ja mielikuvituskaverit olla tyttö tai poika Minä suhteessa ympäristöön (aloitteellisuus vs syyllisyys -> estot? Määrittelemätön uhka?)

5 Koulu! Energiaa… harrastuksia normeja sisäistetään Auktoriteettiuskosta omaan sisäiseen harkintaan Yhteistyötaidot vastavuoroinen kommunikaatio huomioi toisia ihmisiä ottaa huomioon toisten mielipiteet kuuntelee keskustelee kodin työtPERUSASENNE!

6  Dunderfelt, T. (1992). Elämänkaaripsykologia. Porvoo: WSOY, Joki, S. (2002).  Psykososiaalisen toimintakyvyn luento: Eriksonin teoria. 18.02.2002. OAMK/Sote.)


Lataa ppt "Ruut Ruokonen  TURVA!!  Perusturvallisuus ja kiintymyssuhde  katsekontakti fyysinen kosketus ”hellyyskieli”perustarpeista huolehtiminen lapsen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google