Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Vieraat kielet Opetussuunnitelmassa Kieltenopetus Pöljän koululla Englantia opettaa Juhamatti Kalima, ruotsia Sari Korhonen. Saksan hoitavat etäopetuksena.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Vieraat kielet Opetussuunnitelmassa Kieltenopetus Pöljän koululla Englantia opettaa Juhamatti Kalima, ruotsia Sari Korhonen. Saksan hoitavat etäopetuksena."— Esityksen transkriptio:

1 Vieraat kielet Opetussuunnitelmassa 2016

2 Kieltenopetus Pöljän koululla Englantia opettaa Juhamatti Kalima, ruotsia Sari Korhonen. Saksan hoitavat etäopetuksena Tuula Holmlund ja avustajana koululla Jaana Kähkönen. Englanti aloitetaan 3. luokalla Saksa halutessaan 4. luokalla Ruotsi alkaa 6. luokalla

3 Vieraiden kielten tehtävä, eli Miksi ihmeessä? Vieraiden kielten tarkoituksena on antaa oppilaalle valmiuksia pärjätä monikielisessä maailmassa, niin lomamatkoilla kuin arjessakin.

4 Englannin sisällöt, eli Mitä ihmettä? Opetussuunnitelmassa korostuvat autenttiset tilanteet ja sisällöt, eli myös vapaa-ajan oppiminen (lomat, harrastukset yms.) kannattaa hyödyntää. OPSissa korostuu myös oppilaan oma vastuu omasta oppimisesta ja kehityksestä. Oppia ikä kaikki. Opettelemme suullista ja kirjallista kielitaitoa, myös kulttuuria ja kielenopiskelutaitoja.

5 Englannin työtavat, eli Miten ihmeessä? 3., 4. ja 6. luokilla englantia on 2h / viikko 5.- luokalla on englantia 1h enemmän, 3h / viikko Kirjasarjana jatkaa Yippee!. Yippeessä on mukana sähköiset tehtävät, joita voi harjoitella kotikoneella Tunneilla mm. paritehtäviä, kuunteluita, pelejä, lauluja, kääntämistä ja kirjallisia tehtäviä. Kotitehtäviä on, löytyvät koulun pedanetistä! (peda.net/siilinjarvi/polja) Oppilailla on myös kokeita, niin sana- kuin isojakin.

6 Ruotsin kielen opiskelu 6. luokalla Miksi ruotsia opiskellaan? Missä tarvitaan? Missä kieltä voi käyttää? Miten näkyy arjessa? Suomi on kaksikielinen maa Hyödynnetään äidinkielen ja englannin kielen tietämystä ruotsin opiskelussa -> Tuttua, osaan jo!

7 Ruotsin kielen opiskelu 6. luokalla Havainnoidaan kaksikielisyyttä omassa elämässä koulun ulkopuolella. Rohkaistutaan käyttämään kieltä erilaisissa vuorovaikutustilanteissa omasta elämästä tutuilla osa- alueilla. Harjoitellaan sanastoa, fraaseja ja tekstin tuottamista.


Lataa ppt "Vieraat kielet Opetussuunnitelmassa Kieltenopetus Pöljän koululla Englantia opettaa Juhamatti Kalima, ruotsia Sari Korhonen. Saksan hoitavat etäopetuksena."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google