Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Voimauttava ja tiedostava johtajuus Syksy 2011 4. lähiopetuskerta.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Voimauttava ja tiedostava johtajuus Syksy 2011 4. lähiopetuskerta."— Esityksen transkriptio:

1 Voimauttava ja tiedostava johtajuus Syksy 2011 4. lähiopetuskerta

2 Case: Valtion Työmarkkinalaitos Ryhmäkeskustelut Jokainen kertoo omasta lukukokemuksesta ja siihen liittyvistä havainnoistaan Ryhmän synteesi projektista ja sen metodeista – Minkälainen oli muutosprosessi? Miten se eroaa ns. tavallisesta muutosprojektista? – Mikä muuttui vs. ei muuttunut? – Voisiko toteutua teidän organisaatioissanne? Perustelu. – Mahdollistava johtajuus ja Yhdessä luominen – mistä on kyse? – Mitä voi viedä omaan johtajuuteen?

3 Muutoksen tasot Hyväksyntä – läsnäolo - ilmaisu Tunne ja keho Työkalut, niksit, oivallukset, ismit Muoto: säännöt, lait, normit Sisäinen tila – henki inspiraatio Rajoittunut/ rajoittava mieli Yksilön/yhteisön sisäinen tila uudistaa ulkoista muotoa kestävästi – tämä prosessi on pitkäkestoinen Kapasiteetin laaja käyttö Toimiminen pitkälti ulkoisten sääntöjen/ muotojen perusteella Näkyvä Piilossa

4 The Mandala of Being Richard Moss (MD) – Kehikko jonka kautta katsoa omaa haastetta NYT = potentiaali Tulevaisuus Menneisyys Minä ”tarinat” itsestä Sinä (te, muut) ”tarinat” muista Ylemmyydentunne tai Itsensä mitätöinti Viha tai kateus Alemmuuden tunne & tuska Syyllisyys, nostalgia ja/tai katumus Epävarmuus tai pelko tai rajaton (epärealistinen) usko, että kaikki on paremmin joskus (sitku..)

5 Mahdollisuuksia hetkessä CoCreateProcess Mitä ajatuksia, tunteita, tarpeita – missä tuntuu kehossa? Mistä voisin päästää irti tai mitä voisin muuntaa erilaiseksi? Minkälainen tila/laatu on nyt? Miten voin sitä ylläpitää tekemisen tasolla? Tunnetyöskentely (ilman mielen väliintuloa) Antaa mudan laskeutua lasipullossa kunnes vesi kirkastuu tietoisesti hengittäen Tunteen vahvistaminen ja sen tunteminen - antautuminen puhtaalle tunteelle ilman mielen tarinaa (rauhassa omissa oloissa tietoisesti hengittäen)


Lataa ppt "Voimauttava ja tiedostava johtajuus Syksy 2011 4. lähiopetuskerta."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google