Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

PurisProjekti TAVOITTEENA PAREMMAT OPPIMISTULOKSET JA VIIHTYISÄMPI KOULU.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "PurisProjekti TAVOITTEENA PAREMMAT OPPIMISTULOKSET JA VIIHTYISÄMPI KOULU."— Esityksen transkriptio:

1 PurisProjekti TAVOITTEENA PAREMMAT OPPIMISTULOKSET JA VIIHTYISÄMPI KOULU

2 Mitä? ILMIÖPOHJAISEEN OPPIMISEEN PERUSTUVA KOKEILU. KOKEILUA RAHOITTAA OPETUSHALLITUS JA SE ON TÄHÄN MENNESSÄ MITTAKAAVALTAAN SUURIMPIA SUOMESSA. AIEMMIN OPISKELU SIDOTTUNA AINEISIIN AJATUKSELLA, OPISKELE NYT, KÄYTÄ SAATUA TIETOA JOSKUS MYÖHEMMIN. PURISPROJEKTISSA OPISKELU LÄHTEE ONGELMASTA, JONKA RATKAISEMISEEN OPPILAIDEN TÄYTYY ITSE ETSIÄ TIEDOT JA OPETELLA TAIDOT (OPETTAJAT TUKEMASSA). OPPIAINEET TOIMIVAT SIIS PÄÄMÄÄRÄN SAAVUTTAMISEN VÄLINEINÄ.

3 Miksi? Tarkoituksena irtautua oppiaineisiin ”juuttuneesta” opiskelusta, jotta oppilailla on paremmat valmiudet pärjätä monimutkaistuvassa maailmassa ja työelämässä. Tällä hetkellä Suomen kouluviihtyvyys on tutkitusti heikkoa ja oppilaat passivoituvat. Ilmiöpohjaisen tiimiopiskelun tarkoituksena on vastuuttaa oppilaat omasta oppimisestaan ja samalla parantaa viihtyvyyttä koulussa.

4 Miten? Valitut 7. luokat opiskelevat koko 4. jakson ilman oppiaineisiin sidottua tuntilukujärjestystä. Yläasteelle epätyypillisesti nämä luokat saavat pysyvät tilat, jotta projektien tekemiseen tarvittavat materiaalit ovat jatkuvasti saatavilla. Viikot rakentuvat yhdestä suuresta viikkoprojektista, jossa oppilaat selvittävät yhdessä ongelmaa. Ongelman ratkaisu vaatii tiimin yhteistyötä ja eri oppiaineista saatavan tiedon yhdistämistä. Lisäksi oppilaat tekevät viikkojen sisällä erilaisia ryhmä- ja yksilötehtäviä. Tarkoituksena on, että oppilaat saavat määrätä paljon tavasta ja aikataulusta, jolla he annetut tehtävät suorittavat. Vapaus ja vastuu kasvavat käsi kädessä. Oppilailla on jatkuvasti 2-3 opettajaa tukenaan, lisäksi erityisopettajat ovat jakson aikana avustamassa opiskeluamme.

5 Viikon rakenne Maanantai  Tiistai-torstai  Perjantai Oppilaiden kanssa käydään läpi viikon viikkoprojekti ja muut tehtävät sekä testataan mahdolliset kotitehtävät. Tiimit ratkaisevat yhdessä annettuja ongelmia opettajat tukenaan. Lisäksi oppilaat käyvät pajoissa, joissa opetellaan opettajan avustamana taitoja, joita viikkoprojektin suorittaminen vaatii. Viikolla tehdään myös useita vierailuita. Viikon tuotokset esitellään ja oppilaat sekä antavat että saavat palautetta viikkoprojektin onnistumisesta ja työskentelystä tiimeissä.

6 Esimerkki projektin aikaisesta viikosta

7 Arviointi: Oppilaat tulevat saamaan ainekohtaiset arvosanat jakson jälkeen. Arvosanat muodostuvat kolmesta osa-alueesta.


Lataa ppt "PurisProjekti TAVOITTEENA PAREMMAT OPPIMISTULOKSET JA VIIHTYISÄMPI KOULU."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google