Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Miksi Pohjoismaiden innovaatioyhteistyötä? erikoistutkija Hannu Lipponen Kauppa- ja teollisuusministeriö Oulu 18.4.2007.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Miksi Pohjoismaiden innovaatioyhteistyötä? erikoistutkija Hannu Lipponen Kauppa- ja teollisuusministeriö Oulu 18.4.2007."— Esityksen transkriptio:

1 Miksi Pohjoismaiden innovaatioyhteistyötä? erikoistutkija Hannu Lipponen Kauppa- ja teollisuusministeriö Oulu 18.4.2007

2 Innovaatio käsitteenä Innovaatio on prosessi, jonka tuloksena syntyy taloudellista lisäarvoa. Innovaatiot ovat uuden tiedon ja taidon siirtämistä uusiin tuotteisiin (tavarat, palvelut) ja prosesseihin. Tärkeää on siis uuden kaupallistaminen ja sen hyödyntäminen tuotannossa. Innovaatio voidaan määritellä tuotteeseen, palveluun tai muuhun toimintaan liittyväksi uudistukseksi, jolla on arvoa kilpailutilanteessa. Innovaatio ei ole pelkkä idea vaan siihen liittyy olennaisesti toteutus ja arvon luominen. Innovaatiot ovat tyypillisesti uudenlaisia tuotteita, palveluita, toimintatapoja, johtamis- ja organisointitapoja tai strategisia lähestymistapoja, jotka parantavat yrityksen kilpailukykyä ja tuottavuutta. Sosiaalisilla innovaatioilla tarkoitetaan yhteisöllisiin ongelmiin tuotettuja uudenlaisia ratkaisuja. Sosiaaliset innovaatiot ovat parhaimmillaan rakenteellisia muutoksia, jotka johtavat taloudellisen ja yhteiskunnallisen suorituskyvyn kasvuun.

3 Innovaatiot - toimintaympäristö – perusrakenteet Keksintö Bisnesidea Yritys Kehittä- minen Tuotteet Liiketoimintamallit Myynti Lisäarvo Tieto (tutkimus) Osaaminen (koulutus) Luovuus Yritysilmasto Bisnestaidot Työelämä Teknologia Rahoitus Yritysyhteistyö Kuluttajat, asiakkaat Kilpailu Klusterit, verkostot Hintataso Kustannukset Sääntely Yhteiskunnan arvot Turvallisuus Elinolot Vakaa talous Energiahuolto Liikenne- ja viestintäyhteydet

4 Mihin innovaatioita tarvitaan? Innovaatioilla ennakoidaan ja reagoidaan kysyntään, uudistetaan tuotteita, organisaatiota ja toimintatapoja. Ne luovat yritykselle kilpailuetua. Innovaatiota parantavat yhteiskunnan toimintaa ja vapauttavat niukkoja resursseja. Kansantalouden kannalta tuloksena on parempi kilpailukyky ja hyvinvointi.

5

6 Miksi pohjoismaista innovaatioyhteistyötä? Pohjoismaat yhtenäinen innovaatioalue muun maailman suuntaan – globalisaationäkökulma Yhteistyö lisää verkostoitumista ja tietoa siitä mitä muualla suunnitellaan – verkostoitumis- ja suunnittelunäkökulma Voidaan kansallisia rahoitusresursseja ja olla aloitteellisia EU-rahoitteisten hankkeiden suunnittelussa – rahoitusnäkökulma Yhtenäinen innovaatioalue lisää pohjoismaisten yritysten mahdollisuuksia saada kv. venture capital – rahoitusta – rajaesteiden poistaminen on tällöin tärkeä näkökulma


Lataa ppt "Miksi Pohjoismaiden innovaatioyhteistyötä? erikoistutkija Hannu Lipponen Kauppa- ja teollisuusministeriö Oulu 18.4.2007."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google