Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Adventtikirkko. Perustietoa Adventistit ovat kristittyjä. Heidän pyhäpäivä on lauantai. Adventistinen teologia on yhdistelmä kaikista kolmesta protestantismin.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Adventtikirkko. Perustietoa Adventistit ovat kristittyjä. Heidän pyhäpäivä on lauantai. Adventistinen teologia on yhdistelmä kaikista kolmesta protestantismin."— Esityksen transkriptio:

1 Adventtikirkko

2 Perustietoa Adventistit ovat kristittyjä. Heidän pyhäpäivä on lauantai. Adventistinen teologia on yhdistelmä kaikista kolmesta protestantismin pääsuunnasta: -luterilaisuudesta, pietismistä, kalvinismistä, metodismista ja anabaptismista (eli uudestikastajat).

3 Adventtiseurakunnalla ei ole uskontunnustusta vaan nykyisin 28 perustavanlaatuista opinkohtaa. Adventistit eivät hyväksy homoseksuaalisuutta.

4 Sääntöjä Kristitty on vastuussa elämäntavoistaan Jumalalle, mikä koskee myös ruokavaliota. Suurin osa Adventisteista pidättäytyy tämän takia tupakasta, alkoholista, huumeista ja Raamatussa mainittujen niin sanottujen epäpuhtaiden eläinten lihasta. Monet adventistit haluavat lisäksi olla kasvissyöjiä. Jotkut pidättäytyvät myös kahvista ja teestä. Kristus on taivaan pyhäkön ylipappi ja helvettiä ei ole heidän mukaan olemassa.

5 Korkeakouluista Adventistit ylläpitävät eri puolilla maailmaa useita korkeakouluja, kuten Englannissa Newbold Collegea sekä Yhdysvalloissa Andrews University, Souther Adventist University ja Loma Lindan yliopistoja. Suomessa Adventtikirkko omistaa ja operoi Suomen Kristillistä Yhteiskoulua Piikkiössä.

6 Kuvia Adventtikirkosta Pyynikin Adventtikirkko tieltä katsottuna.

7 Kuvia Adventtikirkosta Adventtikirkon kirkkosali. Saliin mahtuu noin 250 henkeä.

8 Kuvia Adventtikirkosta Adventtikirkon kasteallas on melko iso niin kuin kuvassa näkyy. Adventtiseuraku ntalaiset kastetaan upotuskasteena.

9 Kuvia Adventtikirkosta Nuorisotilat kirkon alakerrasta. Nuoriso toimintaan kuuluu noin 50 nuorta.

10 Adventtikirkko Kysymyksiä kirkkoherralle


Lataa ppt "Adventtikirkko. Perustietoa Adventistit ovat kristittyjä. Heidän pyhäpäivä on lauantai. Adventistinen teologia on yhdistelmä kaikista kolmesta protestantismin."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google