Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Jyväskylän yliopiston johtosääntöluonnos Tiedotustilaisuus 28.10.2013.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Jyväskylän yliopiston johtosääntöluonnos Tiedotustilaisuus 28.10.2013."— Esityksen transkriptio:

1 Jyväskylän yliopiston johtosääntöluonnos Tiedotustilaisuus 28.10.2013

2 Työryhmä Työryhmän puheenjohtajana toimii hallintojohtaja Kirsi Moisander sekä jäseninä kehittämispäällikkö Päivi Fadjukoff, lakimies Visa Hiltunen, pääluottamusmies, lehtori Erja Kosonen, dekaani Henrik Kunttu, hallintopäällikkö Riitta Sokka, professori Aila Virtanen sekä ylioppilaskunnan edustajana korkeakoulupoliittinen sihteeri Susanna Koistinen. Työryhmän sihteerinä toimii suunnittelija Marjo Havila.

3 Lausuntopyyntö Hallitus päätti 10.4.2013, että yliopiston johtosääntö tullaan uudistamaan vuoden 2013 aikana. Rehtori asetti 16.5.2013 työryhmän, jonka tehtävänä oli tehdä luonnos Jyväskylän yliopiston johtosäännöksi. Luonnos luovutettiin rehtorille 30.9., sitä käsiteltiin hallituksen iltakoulussa 16.10. ja iltakoulukeskustelun perusteella tehtyjen muutosten jälkeen julkistettiin 28.10. pidetyssä tiedotustilaisuudessa. Hallintojohtaja pyytää lausuntoanne johtosääntöluonnoksesta 11.11.2013 mennessä. Lausunnot pyydetään lähettämään suunnittelija Marjo Havilalle, marjo.havila@jyu.fi. Johtosääntöluonnos on luettavissa yliopiston verkkosivuilla osoitteessa www.jyu.fi/hallinto/tyoryhmat/johtosaanto_tr marjo.havila@jyu.fi www.jyu.fi/hallinto/tyoryhmat/johtosaanto_tr Sivujen kautta on myös mahdollista antaa palautetta johtosäännöstä. Hallintojohtaja Kirsi Moisander Jakelu: Tiedekunnat Erillis- ja palvelulaitokset Ammattijärjestöt Ylioppilaskunta Yliopistopalveluiden vastuualuevetäjät

4 Rakenne 1. luku YLEISIÄ MÄÄRÄYKSIÄ 2. luku YLIOPISTON ORGANISAATIO- RAKENNE JA YKSIKÖT 3. luku KOLLEGIAALINEN JOHTAMINEN 4. luku OPERATIIVINEN JOHTAMINEN 5. luku OPISKELIJAT 6. luku HENKILÖSTÖ 7. luku MUITA MÄÄRÄYKSIÄ

5 1. LUKU YLEISIÄ MÄÄRÄYKSIÄ 1 § Yliopistolaki 3§, 5§ ja 28§ Jyväskylän yliopistossa noudatetaan tätä johtosääntöä ja sen nojalla annettuja määräyksiä ja periaatteita. Yliopistossa noudatetaan myös yliopiston tutkintosäännön, vaalijohtosäännön ja muiden johto- ja ohjesääntöjen määräyksiä sekä yliopiston eettisiä periaatteita ja muita ohjeistuksia. Ristiriitatilanteissa sovelletaan ensisijaisesti yliopistolakia ja sen jälkeen johtosäännön määräyksiä.yliopiston tutkintosäännön, vaalijohtosäännön ja muiden johto- ja ohjesääntöjen määräyksiä yliopiston eettisiä periaatteitamuita ohjeistuksiayliopistolakia Yliopistoon kuuluvien yksiköiden sisäisestä hallinnosta ja käytännön toiminnasta voidaan määrätä tarkemmin muissa toimintaohjeissa. 2 § Yliopiston kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. Yliopiston yksiköitä ja toimintoja voidaan sijoittaa myös muille paikkakunnille.

6 ERILLISLAITOKSET 7 § Jyväskylän yliopiston erillislaitoksia ovat Agora Center, avoin yliopisto, kirjasto, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius, koulutuksen tutkimuslaitos, museo, yliopiston kielikeskus ja ympäristöntutkimuskeskus. 8§ Erillislaitosten tehtävät tarkistettu

7 Yliopistopalvelut 9§ Yliopistopalvelujen tehtävänä on toimia yliopiston johdon yleisenä valmistelu- ja toimeenpanoelimenä, antaa hallinnollisia ohjeita ja toimintaa tukevia palveluja, valvoa ohjeiden ja määräysten noudattamista sekä tehdä aloitteita yliopiston toimin­nan kehittämiseksi.Yliopistopalvelut toimii yhteistyössä palvelukeskusten kanssa. Yliopistopalvelut voi suorittaa tehtäviä myös yliopiston ulkopuolisten tahojen kanssa solmittavien sopimusten pohjalta. Yliopistopalvelujen tarkemmat tehtävät määritellään rehtorin vahvistamassa ohjesäännössä.

8 YKSIKÖIDEN PALVELUKESKUKSET 10 § Yliopistossa on palvelukeskuksia, joiden toiminnasta vastaavat näihin tehtäviin nimetyt henkilöt. Palvelukeskukset palvelevat yliopiston tiedekuntia, laitoksia, erillislaitoksia ja yliopistopalveluita. Palvelukeskusten tehtävänä on erikseen sovitun työnjaon perusteella hoitaa yksiköiden hallintoa ja opintoasioita sekä huolehtia osaltaan tiedekuntaneuvoston, dekaanin, laitosjohtajan, hallintojohtajan, erillislaitoksen johtajan ja johtokunnan käsiteltävien ja ratkaistavien asioiden valmistelusta ja täytäntöön­panosta. Palvelukeskusten tulee toimia yhteistyössä keskenään ja yliopistopalvelujen kanssa.

9 Yliopistokollegio Yliopistokollegio valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja kaksi varapuheenjohtajaa. Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien on edustettava yliopistokollegion eri ryhmiä. Suoraan rehtorin alaisuudessa toimiva henkilö ei voi toimia puheenjohtajana tai varapuheenjohtajana. Yliopistopalvelut valmistelee yliopistokollegiossa käsiteltävät asiat. Yliopistokollegio tapaa hallituksen vähintään kaksi kertaa vuodessa.

10 Erillis- ja ainelaitosten laitoskokous Laitosjohtaja kutsuu vähintään kaksi kertaa lukuvuodessa koolle laitoskokouksen käsittelemään laitoksen yleisiä asioita. Laitoskokouksen tehtäväksi määritelty käsitellä ainakin suunnitelmat laitoksen taloudesta, henkilöstöstä ja opetuksesta..

11 Neuvostot Siirretty rehtorin tehtävien alaisuuteen (19§) Rehtori nimeää tuekseen tiedeneuvoston, koulutusneuvoston ja yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen neuvoston. Neuvostot ohjaavat ja seuraavat yliopiston strategian toteutumista.

12 JOHTOSÄÄNTÖLUONNOKSEN ESITYS DEKAANIEN JA LAITOSJOHTAJIEN VALINNASTA 19 § Rehtorin tehtävät Rehtori nimeää dekaanit tiedekuntaneuvostoa kuultuaan. 22 § Dekaanin tehtävät Dekaani nimeää laitoksen johtajan laitoskokousta kuultuaan.

13 Henkilöstöjärjestöjen edustajien eriävä mielipide dekaanien ja laitosjohtajien valintaa koskeviin kohtiin 19 § Rehtorin tehtävät Henkilöstöjärjestöjen edustajien esitys: Rehtori nimeää dekaanit tiedekuntaneuvoston esityksestä. 22 § Dekaanin tehtävät Henkilöstöjärjestöjen edustajien ehdotus: Dekaani nimeää laitoksen johtajan laitoskokouksen esityksestä.

14 Johtoryhmät Johtosäännössä on määritelty seuraavat johtoryhmät –Yliopiston johtoryhmä rehtorin tukena –Yliopistopalveluiden johtoryhmä hallintojohtajan tukena –Tiedekunnan johtoryhmä dekaanin tukena –Laitoksen ja erillislaitoksen johtoryhmät laitoksen johtajan tukena.

15 Muut kuin henkilöstö ja opiskelijat (61§) Yliopiston henkilökunnan ja opiskelijoiden lisäksi yliopistoyhteisöön kuuluvat apurahatutkijat, emerita- ja emeritusprofessorit, yliopiston konserniyhtiöiden henkilökunta sekä muut yliopiston hyväksi toimivat henkilöt.

16 Muuta Ainelaitokselle nimettävä pedagoginen johtaja Tiedekuntaneuvoston, erillislaitosten johtokuntien ja laitoskokouksen tehtäväksi määritelty aloitteiden tekeminen toiminnan kehittämiseksi. Erillislaitoksen johtokunnan tehtäväksi määritelty myös opetussuunnitelman hyväksyminen Dekaanin delegointimahdollisuuksia laajennettu


Lataa ppt "Jyväskylän yliopiston johtosääntöluonnos Tiedotustilaisuus 28.10.2013."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google