Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Yhdenvertaisina syntyneet. ilman minkäänlaista lapsen, hänen vanhempiensa tai muun laillisen huoltajansa rotuun, ihonväriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Yhdenvertaisina syntyneet. ilman minkäänlaista lapsen, hänen vanhempiensa tai muun laillisen huoltajansa rotuun, ihonväriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon,"— Esityksen transkriptio:

1 Yhdenvertaisina syntyneet

2 ilman minkäänlaista lapsen, hänen vanhempiensa tai muun laillisen huoltajansa rotuun, ihonväriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon, poliittisiin tai muihin mielipiteisiin, kansalliseen, etniseen tai sosiaaliseen alkuperään, varallisuuteen, vammaisuuteen, syntyperään tai muuhun seikkaan perustuvaa erottelua.

3 Silti lapsuus on kovin eriarvoinen

4 Lapsiväestöstä 88% asuu kehitysmaissa, ”valkoihoisia” maailman väestöstä on alle 10%

5 Jos maailma olisi 100 lasta 55 syntyisi Aasiassa 16 Afrikassa, Saharasta etelään 8 Latinalaisessa Amerikassa 7 Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa 6 Itä-Euroopassa, Venäjällä ja Baltiassa 8 teollisuusmaissa

6 Elämä ei ole arpapeliä,

7 vaan noppa on heitetty ennen lapsen syntymää

8 8,3 miljoonaa lasta kuolee joka vuosi helpottavasti estettäviin tauteihin – 90% heistä kotonaan

9

10

11

12

13 Lottopotti?

14

15 Kansainvälinen Suomi? Suomalaisten osuus eurooppalaisista on prosentti Maailman ihmisistä muodostamme promillen Suomen väestöstä ulkomaalaisia on n. 2,7 % - EU – maissa keskimäärin 6,4% Yläkouluikäisistä oppilaista 38% mielestä Suomessa on liikaa pakolaisia 41 % yläkouluikäisistä oppilaista arvioi, että Suomessa on enemmän tai yhtä paljon pakolaisia kuin muualla Euroopassa (2006)

16 Suomesta lähti sodan aikana 80 000 lasta Ruotsiin, josta noin 16 000 jäi sinne. Maailman n. 30 miljoonasta pakolaisesta 2/3 osaa on maan sisäisiä pakolaisia tai. Euroopassa maailman pakolaisista on n. 14%, Suomessa tästä n. 1-2% (n. 20 000).

17 Suvaitsevaisuus ei ole hyväntekeväisyyttä tai pehmopuuhastelua. Yhdenvertaisuus on lakiin kirjoitettu velvoite.

18

19 ”Me Yhdistyneiden kansakuntien kansat vakaana tahtonamme pelastaa sukupolvet sodan vitsauksilta - - joka on tuottanut ihmiskunnalle sanomattomia kärsimyksiä - -” YK:n peruskirja ”Kaikki ihmiset syntyvät vapaina ja tasavertaisina arvoltaan ja oikeuksiltaan. Heille on annettu järki ja omatunto, ja heidän on toimittava toisiaan kohtaan veljeyden hengessä.” Ihmisoikeuksien julistus

20


Lataa ppt "Yhdenvertaisina syntyneet. ilman minkäänlaista lapsen, hänen vanhempiensa tai muun laillisen huoltajansa rotuun, ihonväriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google