Lataa esitys
Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota
JulkaistuTyyne Elstelä Muutettu yli 7 vuotta sitten
1
14. Aminohapot ja valkuaisaineet Aminohapon rakenteessa on sekä aminoryhmä -NH 2 ja karboksyyliryhmä –COOH Aminoryhmä on yleensä liittynyt karboksyyliryhmän viereiseen hiileen Elimistölle välttämättömiä on 20 Ravinnosta saatava yhdeksän Loput 11 elimistö osaa valmistaa itse
2
Proteiinien saanti Proteiinit koostuvat kahdestakymmenestä aminohaposta Perimä ohjaa proteiinien valmistusta ihmisillä hieman erilaiset proteiinit Ruuasta sekä kasvi- että eläinkunnan tuotteista Hyviä lähteitä: maito- ja lihatuotteet, kala, kananmuna, vilja ja palkokasvit, soijatuotteet Esim. viljatuotteiden proteiinien aminohappokoostumus on erilainen kuin lihatuotteiden proteiinien Liharuokien aminohappokoostumus on parempi kuin kasvisruokien (kasvisruokaa pitää syödä monipuolisesti)
3
Proteiinien tehtävät Solujen rakennusaineena: lihakset, luut, veri, hiukset, kynnet Raaka-aineena: entsyymit (katalyytti), hormonit, Vahtivat elimistön ravintoaineiden määrää Kuljetustehtävät: hemoglobiini
4
Proteiinien tuhoutuvat helposti Liian korkea lämpötila, n. 42 C Liian happamassa (esim. maito ja tuoremehu)
Samankaltaiset esitykset
© 2024 SlidePlayer.fi Inc.
All rights reserved.