Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

MITEN ELÄÄ KRISTITTYNÄ?. Yleistä Kirkko on kristittyjen yhteisö. Apostolien teot kuvaavat kristinuskon syntyä. Apostolit olivat Jeesuksen opetuslapsia.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "MITEN ELÄÄ KRISTITTYNÄ?. Yleistä Kirkko on kristittyjen yhteisö. Apostolien teot kuvaavat kristinuskon syntyä. Apostolit olivat Jeesuksen opetuslapsia."— Esityksen transkriptio:

1 MITEN ELÄÄ KRISTITTYNÄ?

2 Yleistä Kirkko on kristittyjen yhteisö. Apostolien teot kuvaavat kristinuskon syntyä. Apostolit olivat Jeesuksen opetuslapsia.

3 Ensimmäiset kristityt & Pyhä Henki Ensimmäiset kristityt olivat juutalaisia, joita kutsuttiin nasaretilaisten lahkoksi. He tunnustivat Jeesuksen messiaaksi. Pyhä Henki on Jumalan kolmas persoona.

4 Vainot & Paavali Vainoissa vainottiin kristittyjä, ne kestivät 200 vuotta. Marttyyri oli uskonsa puolesta kuollut ihminen. Saul oli kristittyjen vainoaja, mutta paransi tapansa. Saulista tuli Paavali. Damaskoksen tiellä hän sai näkönsä takaisin.

5 Paavali Paavali teki 3 pitkää lähetysmatkaa. Paavali perusti useita kristillisiä seurakuntia. Kirjeissä Paavali selvitti, miten kristityn täytyy elää. Paavali ei tuntenut Jeesusta hänen elinaikana. Paavalin teologian mukaan kun kristitty kastetaan, hänen syntinsä katoavat.

6 Ensimmäiset kristityt ja muuta Ensimmäiset kristityt olivat hyvin monikulttuurisia. Kristinusko oli ensin juutalaisuuden sisäinen liike. Mysteeriuskonnoiksi sanottiin uskontoja, joiden tieto oli salaista Apostolien kokouksessa sovittiin, että turhista juutalaisista tavoista, kuten ympärileikkauksesta, luovuttiin.

7 Vainojen aikana Kristityt saivat salaseuran maineen. Roomassa oli tuhoisa tulipalo v.64 Kristittyjen rikoksena pidettiin sitä, että he eivät palvoneet keisaria jumalana. Peto ja Saatana ilmestyskirjassa Kala on vanha kreikkalainen tunnusmerkki. Kristinusko saavutti suosiota.

8 KÄÄNNE Konstantinus teki kristinuskosta hyväksytyn 300- luvulla Samoihin aikoihin vakiintuivat pääsiäinen ja joulu. Kirkon virat kehittyivät ensimmäisten vuosisatojen aikana (pappi, diakoni, presbyteeri eli piispa). Ensimmäiset seurakunnat perustuivat yhteisomistukseen. Niissä oli sekä rikkaita että köyhiä.


Lataa ppt "MITEN ELÄÄ KRISTITTYNÄ?. Yleistä Kirkko on kristittyjen yhteisö. Apostolien teot kuvaavat kristinuskon syntyä. Apostolit olivat Jeesuksen opetuslapsia."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google